Toshiba lanserer ny toppmodell med høyeste energimerke

Daiseikai 8 er Toshibas kraftigste og mest energieffektive varmepumpe.

Toshiba Daiseikai 8

Før lanseringen av Toshibas nye luft-luft varmepumpe har kvalitetssikring av drift og ytelse vært en sentral del i utviklingen av produktet. I vinter har varmepumpen Toshiba Daiseikai 8 vært felttestet både i Norge og Finland med loggføring av data med rapportering tilbake til fabrikken.

- Felttest er meget viktig fordi fabrikken ikke kan gjenskape faktiske forhold. Vi har valgt ut steder i Norge med spesielt krevende driftsforhold for varmepumper. Basert på felttestene har fabrikken gjort forbedringer for å sikre de mest optimale tilpasninger for et kaldt nordisk klima, forteller Katashi Tarekado, kvalitetsingeniør hos ABK.

Daiseikai 8 inngår i Toshibas Nordic Design-serie som betyr at varmepumpen er spesialutviklet for høy varmeeffekt og optimal besparelse i kaldt klima.

Slik jobber vi med å utvikle nordiske modeller. 

Suveren varmeeffekt med høyeste energimerke 

En suveren avgitt varmeeffekt og høy COP ved lave utetemperaturer gjør at Toshiba Daiseikai 8 tilfredsstiller kravene til de som er opptatt av at varmepumpen skal avgi mye varme når det er kaldt ute. Maks avgitt varmeeffekt er 6500 W for modell RAS-25G2KVP-ND og 7100 W for modell RAS-35G2KVP-ND ved +7 °C utetemperatur, og har et fabrikktestet driftsområde helt ned til -25 °C. Det oppnås maksimal energisparing med høyeste energiklasse A+++ med en SCOP lik 5,1 for størrelse 25, og klasse A++ med en SCOP på 4,9 for størrelse 35.

- Kanskje det mest imponerende er den høye effektiviteten ved dellast og det brede driftsområdet. Der andre sterke varmepumper må slå seg av ved lavt varmebehov fortsetter Toshiba Daiseikai 8 å avgi tilpasset varme. Dette gir både høyere komfort og besparelse på høsten, i milde vintre og på våren når varmebehovet er lavt. Dette er Toshibas beste varmepumpe noensinne, sier Morten Solsem, produktsjef hos ABK.

Nye smarte funksjoner 

Av nye smarte funksjoner finner man blant annet uketimer på fjernkontrollen med fire forskjellige program som gjør det mulig å spare enda mer energi ved å redusere temperaturen når man ikke er tilstede. POWER-SEL gir mulighet til å begrense varmepumpens effekt til 75 % eller 50 %, slik at den jobber med lavere belastning og sparer enda mer strøm. HI-POWER gir maksimal avgitt varme med høy viftehastighet og sikrer rask oppvarming av boligen. Forbedret, automatisk styring av luftstrøm vertikalt og horisontalt gir en jevn temperatur i større deler av boligen.

Eksklusivt design

Toshiba Daiseikai 8 har en stilig, eksklusiv design med hvite lysikoner på et frontdeksel i hvit metallic. På frontdekselet er det enkelt å se at varmepumpen er stilt inn i riktig driftsmodus, rød ring indikerer varme og blå ring indikerer kjøling. Ikonene kan dimmes eller slukkes helt hvis ønskelig. Med følger en brukervennlig fjernkontroll med stort display og baklyste taster.

Lavt lydnivå

I utviklingen av produktet har Toshiba vektlagt å gjøre varmepumpen så stillegående som mulig. På den minste modellen har innedelen kun 20 dBA i stillemodus. Bedre lyddemping også i utedelen gir lavere lydnivå.

Denne modellen av erstattet av vår nye toppmodell, Daiseikai 9

Datablad

Toppmodell

Toshiba Daiseikai 9 25

Veil. pris 23 490,-

Varmeeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner
Datablad

Toppmodell

Toshiba Daiseikai 9 35

Veil. pris 25 490,-

Varmeeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner
Datablad

To innedeler

Toshiba Multisplitt Daiseikai 9

Veil. pris 36 490,-

Varmeeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner