Loading image...

Kutt strømkostnadene med en varmepumpe på hytta

Det er mange fordeler med å ha varmepumpe på hytta. Den største fordelen er kanskje muligheten for å forlenge sesongen! Du kan enkelt varme opp og kjøle ned hytta uten å bekymre deg for at strømregningen skal skyte i været.

Høyere strømpriser gjør at stadig flere velger å installere varmepumpe på hytta. Det gir høy komfort til lavere strømforbruk når hytta er i bruk. Og - ikke minst - er det gunstig for kalde perioder når hytta ikke er i bruk.

Toshiba-varmepumper_Hyttevegg-med-utedel_800x500.jpg

– En varmepumpe vil senke kostnadene til å holde hytta frostfri, som er det viktigste du må sørge for når du ikke er på hytta, poengterer produktdirektør Joachim Kobbeltvedt hos Toshiba-importør ABK-Qviller.

Velg riktig størrelse varmepumpe

Mange fjellhytter ligger i forholdsvis kaldt klima. Er temperaturen lav, trenger du mer effekt for å varme opp hytta.

– Da er det lurt å ta investeringen som kreves for å få en riktig dimensjonert varmepumpe, mener Kobbeltvedt. En varmepumpe fungerer mest effektivt når den ikke går for fullt hele tida.

Toshiba-varmepumper_vinter_hytte-i-skogen_800x500.jpg
Mange norske hytter ligger i områder hvor det er kaldt. Da gjelder det å ha en varmepumpe som tåler kulda godt.

Still varmepumpen på passe høy temperatur

De fleste moderne norske hytter har både strøm og vann, og trenger frostsikring.

– Vi anbefaler innetemperaturen på 10 grader eller mer når hytta ikke er i bruk, for å holde den frostfri. Dette er også i tråd med råd fra Sintef Community, sier Kobbeltvedt. De fleste modeller har en egen funksjon som gjør det enkelt å holde hytta frostfri. Dette kalles ofte vedlikeholdsvarme.

– En varmepumpe gjør dette mye mer effektivt enn elektriske panelovner, understreker Kobbeltvedt.

Du trenger en reserveløsning for frostsikring

Men du må alltid ha en reserveløsning i tillegg til varmepumpen.

– En varmepumpe har roterende maskineri, så ting kan skje med den, understreker Kobbeltvedt. I så fall vil du få alarm hvis du har wifi eller en gsm-løsning, men det kan ta tid å komme seg fram til hytta. Kobbeltvedt anbefaler for eksempel panelovner på de rommene på hytta som må holdes frostfrie.

– De stiller du inn slik at de slår seg på ved en litt lavere temperatur enn den varmepumpen er satt på, forklarer han.

Så mye strøm kan du spare med varmepumpe på hytta

Mange ting påvirker hvor mye energi du sparer hvis du skaffer deg varmepumpe til hytta. For eksempel lokalt klima, hvor godt isolert hytta er og hvor mye av hytta varmepumpen kan varme opp. Men det er gode muligheter til å kutte kostnadene.

– En godt tilpasset luft-luft varmepumpe kan gi opp til tre ganger så mye varme enn det den bruker av strøm, opplyser Kobbeltvedt. Det tilsvarer opptil 67 % strøm spart.

Toshiba-varmepumper_kaldt-ute-varmt-inne_500x600.jpg
Kaldt ute, varmt inne når du kommer fram: Dette er en god grunn til å skaffe seg varmepumpe til hytta.

Kom fram til en varm og deilig (hytte)temperatur

Det å bruke mindre energi til frostsikring er naturligvis ikke den eneste grunnen til å kjøpe varmepumpe til hytta.

– For mange er det å komme fram til en varm og deilig hytte noe av det mest fristende med varmepumpe til hytte, sier Kobbeltvedt.

Våre varmepumper har enten integrtert wifi, eller ekstrautstyr som du kan koble til varmepumpen. Da kan du styre varmepumpen over wifi med en app, eller en SMS-løsning for å ringe hytta varm. Still varmepumpen inn på ønsket temperatur i god tid før du kommer fram til hytta, og kom fram til den komforten u selv ønsker.

Varmepumpe for kaldt klima

Hvis du ikke vil investere altfor mye i en varmepumpe til hytta, er det fullt mulig å velge blant våre budsjettmodeller.

– Våre rimeligste luft-luft varmepumper er selvfølgelig nordiske modeller, så du får uansett de viktigste egenskapene, sier Kobbeltvedt. Blant annet tåler de lave utetemperaturer, selv om de er litt mindre effektive enn standard- og toppmodeller av varmepumper.

 

Toshiba-Polar-sort_hytte_800x500.jpg
Folkefavoritten Toshiba Polar passer godt i en hytte hvis du er opptatt av å ha nok varme og samtidig spare mye strøm.

Varmepumpe + peis = sant

Er du glad i å fyre med ved, lar det seg selvsagt kombinere med varmepumpe til hytta.

– Flere av modellene våre har en egen peisfunksjon som sørger for å spre varme fra vedfyring mest mulig effektivt. Da får du høy komfort uten å sløse – og mye hygge, poengterer Kobbeltvedt.

Og på sommeren kan du bruke varmepumpen til å kjøle ned hytta. Alle Toshiba varnepumper kan nemlig brukes som aircondition. Det kan komme godt med på de aller varmeste dagene.

Les mer

Vurderer du en Toshiba varmepumpe?

Ingen grunn til å avvente! Fyll ut skjema under. En lokal forhandler tar kontakt for en uforpliktende samtale og gratis befaring.

Bli kontaktet av din lokale forhandler

Finn nærmeste forhandler

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.