Om ABK AS

Om oss

Toshiba varmepumper er representert av ABK AS, Norges største importør og kompetansesenter for varmepumper og varmeopptak. 

Om Toshiba

Vi befinner oss i en spennende tid hvor vi interagerer med teknologi overalt i hverdagen. Dette skaper nye muligheter og behov.

Toshiba er ledende innen innovasjon. Helt siden konsernet ble grunnlagt i Japan i 1939 har Toshiba vært med på å drive teknologi fremover, med mål om å gagne folk og samfunn.

Opprinnelsen til Toshiba startet så tidlig som i 1875, da Tanaka Engineering Works ble etablert som Japans første produsent av telegrafutstyr. I over 60 år har Toshiba forsket og innovert på klimaanlegg og vært en del av varmepumpemarkedet. Allerede på 50-tallet lanserte Toshiba den første airconditionen for boliger. Toshibas divisjon for varmepumper og aircondition er i dag en del av selskapet Toshiba Carrier Corporation.

Selskapet opererer i en rekke industrier. Toshiba er blant annet involvert i å utvikle fornybar hydrogenenergi, termisk energi, vannkraft, og bidrar til å skape et energinettverk til fordel for mennesker verden rundt. Infrastruktur er en annen viktig satsing selskapet har for å bidra til å skape bærekraftige samfunn. Toshiba utvikler energibesparende og miljøvennlige løsninger innen vannforsyning, veier, jernbane og luftkondisjonering. I tillegg produserer selskapet medisinsk utstyr, hvitevarer, datamaskiner, TV-er, mikroelektronikk, SSD-disker og andre lagringsenheter. I alt forgrener Toshibas forretningsområder seg i B2B, industri og anlegg, energiproduksjon, varehandel, og elektroniske løsninger og lagringsprodukter.

Kompetansen som kommer på tvers av så mange ulike industrier kommer til gode også i utviklingen av smarte, effektive og miljøvennlige varmepumper. I likhet med industriene over, forventes det at også varmepumper tilpasses den teknologiske hverdagen til folk. Toshiba leverer luft til luft varmepumper for private hjem, og har i tillegg et bredt produktspekter for næringsbygg  med større varmepumpesystemer, aircondition og datakjøling.

I samarbeid med ABK utvikler Toshiba en egen nordisk produktserie spesiallaget for å tåle vårt klima og tilpasset nordiske brukere. Samarbeidet mellom ABK og Toshiba er unik i norsk sammenheng, og gjør at vi kan jobbe kontinuerlig med innovasjoner som kommer det nordiske markedet til gode.

For mer informasjon om Toshibas øvrige produkter i Norge, se Toshiba.no  

Om ABK

ABK har representert Toshiba varmepumper i Norge siden 2000. ABK har i løpet av disse årene bygget opp et landsdekkende nettverk av uavhengige forhandlere. Forhandlerne autoriseres gjennom grundig kursing på Toshiba sine produkter, montasje og service.

ABK tilbyr utvidet support til forhandlerleddet for å sikre at kvalitet og service lever opp til varemerket Toshiba varmepumper. Vi lagerfører også reservedeler på alle aktuelle produkter. Dette gir trygghet for forhandleren og for deg som forbruker.

ABK ble etablert i 1991 og er en importør og grossist med høy tverrfaglig kompetanse. Selskapet teller 100 ansatte og omsatte for 367 MNOK i 2016. Hovedkontoret er lokalisert på Brobekk i Oslo, har avdelingskontorer i Hamar, Bergen, Trondheim og Stavanger og salgskontorer i Larvik og Rognan.  

ABK er 83 % eid av det svenske børsnoterte selskapet NIBE Industrier AB, hvor NIBE Climate Solutions inngår i konsernet som ett av tre forretningsområder. NIBE er Nordens største fabrikant av varmeløsninger for bolig, og er blant Europas ledende produsenter av varmepumper. Selskapet har også har en markedsledende posisjon i Nord-Europa innen varmtvannsberedere. ABK er importør og representant for NIBEs produkter i Norge. NIBE leverer blant annet avtrekksvarmepumper og alle typer varmepumper for vannbåren varme: bergvarmepumper (væske/vann) og luft/vann varmepumper.

 

ABK er medlem av NOVAP, Norsk Varmepumpeforening. På NOVAP sine sider varmepumpeinfo.no, finner du alt av nøytral og uavhengig forbrukerinformasjon om varmepumper.