Om ABK AS

Om oss

Toshiba varmepumper er representert av ABK AS, Norges største importør og kompetansesenter for varmepumper og varmeopptak. 

Om Toshiba

Toshiba er et industrikonsern grunnlagt i 1939, og ett av Japans største selskaper innen elektronikk og elektroteknikk. Toshiba opererer innen flere industrier, og produserer blant annet datamaskiner, fjernsyn, klimaanlegg og medisinsk utstyr.

Opprinnelsen til Toshiba går helt tilbake til 1875, da Tanaka Engineering Works ble etablert som Japans første produsent av telegrafutstyr. Toshibas divisjon for varmepumper og air conditioning er i dag en del av selskapet Toshiba Carrier Corporation.

I over 60 år har Toshiba forsket, utviklet og innovert på air condition- og varmepumpemarkedet: allerede på 50-tallet lanserte Toshiba den første air condition for boliger.

Toshiba leverer luft til luft varmepumper for private hjem, og har i tillegg et bredt produktspekter for næringsbygg med større varmepumpesystemer, air conditioning og datakjøling.

For mer informasjon om Toshibas øvrige produkter i Norge, se toshiba.no.

Om ABK

ABK har representert Toshiba varmepumper i Norge siden 2000. ABK har i løpet av disse årene bygget opp et landsdekkende nettverk av uavhengige forhandlere. Forhandlerne autoriseres gjennom grundig kursing på Toshiba sine produkter, montasje og service.

ABK tilbyr utvidet support til forhandlerleddet for å sikre at kvalitet og service lever opp til varemerket Toshiba varmepumper. Vi lagerfører også reservedeler på alle aktuelle produkter. Dette gir trygghet for forhandleren og for deg som forbruker.

ABK ble etablert i 1991 og er en importør og grossist med høy tverrfaglig kompetanse. Selskapet teller omlag 80 ansatte og omsatte for 373 MNOK i 2015. Hovedkontoret er lokalisert på Brobekk i Oslo, har avdelingskontorer i Hamar og Stavanger og salgskontorer i Bergen, Trondheim og Rognan. 

ABK er 50 % eid av det svenske børsnoterte selskapet NIBE Industrier AB, hvor NIBE Climate Solutions inngår i konsernet som ett av tre forretningsområder. NIBE er Nordens største fabrikant av varmeløsninger for bolig, og er blant Europas ledende produsenter av varmepumper. Selskapet har også har en markedsledende posisjon i Nord-Europa innen varmtvannsberedere. ABK er importør og representant for NIBEs produkter i Norge. NIBE leverer blant annet avtrekksvarmepumper og alle typer varmepumper for vannbåren varme: bergvarmepumper (væske/vann) og luft/vann varmepumper.

 

ABK er medlem av NOVAP, Norsk Varmepumpeforening. På NOVAP sine sider varmepumpeinfo.no, finner du alt av nøytral og uavhengig forbrukerinformasjon om varmepumper.