Hva koster en varmepumpe, inkludert montering?

Skal du kjøpe et kjøleskap, er det vanlig at prisen står oppgitt på nettsiden eller i butikken. Med varmepumpe fungerer det annerledes.

De fleste varmepumpeleverandører jobber med veiledende priser, og årsaken til det er ganske enkel. Sluttsummen for hva det vil koste for din nye luft-luft varmepumpe avhenger av boligen din, hvilken varmepumpemodell som passer best og hvor enkel eller komplisert selve monteringen er.

Du kan regne med at det kan koste et sted mellom 20 000 og 40 000 kroner. Heldigvis er strømbesparelsen så stor, at varmepumpen er nedbetalt etter noen få år.

Ulike varmepumper og størrelser

Det finnes mange luft-luft varmepumper i ulike prisklasser. Leveransen består alltid av minst én inndel som leverer luften inne, og én utedel som henter luften utenifra. I noen tilfeller kan det også være nødvendig med flere innedeler. 

Skal du kjøpe varmepumpe, kan det være smart å orientere deg om hvilke funksjoner og egenskaper de ulike modellene har, og hva som er viktig for deg. Hvilken modell du går for, vil påvirke prisen. 

Varmepumper kommer dessuten med ulik varmeeffekt, noe som avgjør ytelsesevnen og prisen. Toshiba Signatur 25 og Toshiba Signatur 35 har forskjellig pris fordi ytelsesevnen er ulik. Det betyr ikke at den med høyest varmeeffekt er best for ditt hjem. Det kan også hende at den modellen du ønsker deg ikke er den som passer best hos deg. 

Bestill befaring og få konkret pris på varmepumpe, inkludert montering

Den beste måten å få svar på hva det koster for varmepumpe inkludert montering, er å bestille en befaring hjemme hos deg. Det er helt gratis og uforpliktende. Du trenger kun å fylle ut skjema, eller ta direkte kontakt med din nærmeste forhandler. Forhandleren kommer hjem til deg og sjekker ut boligen din. Sammen vil dere finne en god plassering og bli enige om hvilken varmepumpe-modell og størrelse som passer best for deg og din bolig. 

Toshiba-varmepumpe_utedel_montering_500x600.jpg

Pris på selve monteringen av varmepumpen baserer seg på hvordan du bor; størrelsen på boligen, hvor godt isolert den er, hvilke muligheter det finnes for plassering av innedelen og hvor utedelen bør stå i forhold til innedelen. Det er en del faktorer som spiller inn på hva prisen for selve monteringsjobben blir. Derfor er det vanskelig å gi en konkret pris, før du har hatt en forhandler eller montør på befaring hos deg. 

Det gir en trygghet i å bruke en lokal forhandler ved installasjon av luft-luft varmepumpe. Undersøkelser viser at kunder som bruker en lokal varmepumpeforhandler er ekstra fornøyde. Med mindre noe uforutsett dukker opp, vil montering av varmepumpen foregå slik det ble avtalt under befaringen, og du vil få god oppfølging dersom noe skulle være feil i ettertid.

Beste pris på varmepumpe?

Prisen på en luft-luft varmepumpe inkludert montering kan koste et sted mellom 20 000 og 40 000 kroner. Som du kanskje har skjønt etter å ha lest denne artikkelen, varierer prisen såpass mye i og med at det avhenger av ditt behov og boligen din.

I det lange løp kan det være mer lønnsomt å investere i en mer kostbar varmepumpemodell fordi den vil spare mer strøm. Toppmodellen Daiseikai 9 S gir opptil 5 ganger mer energi enn den bruker, og det merker du fort hvis du bor i et område der strømprisene skyter i været. Jo mindre strøm du bruker på oppvarming, jo bedre er det for både lommeboken din og miljøet. Men selv våre rimeligste modeller reduserer energiutgiftene. Varmepumpe er en solid investering uansett hva du velger.

Vurderer du en Toshiba varmepumpe?

Det gjør du lurt i! Fyll ut skjema under, så vil en forhandler ta kontakt med deg innen kort tid.

Bestill gratis befaring

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.