Loading image...

Slik sammenligner du pris på varmepumpe

Varmepumpe-shopping kan være en forvirrende opplevelse, med et mylder av ulike modeller å velge mellom. Men ikke la deg styre kun av prisen. Finn ut hvordan du kan ta et velbegrunnet valg.

Å sammenligne priser på varmepumper mellom ulike merkevarer, butikker/nettbutikker og forhandlere kan være en utfordring. Det er imidlertid noen viktige faktorer du bør være spesielt oppmerksom på.

Prisen alene burde ikke være nok til å overbevise deg om å gjennomføre et kjøp av varmepumpe. Når du ser et tilbud på varmepumpe, er det viktig å forsikre deg om hva som er inkludert i prisen. Ellers kan lommeboken få seg en ubehagelig overraskelse i etterkant.

Montering må skje av fagfolk

Det første du må forsikre deg om, er at du velger en seriøs aktør. Varmepumper monteres av fagfolk med gyldig f-gass sertifikat. Deretter bør du forsikre deg om at prisen inkluderer montering. Hvis den ikke gjør det, be om å få pris på monteringen også. Da slipper du å få en uventet faktura i posten i etterkant.

– Pris på varmepumpe og installasjon ligger på ca. 20-25 000 kroner og oppover for Toshiba-varmepumper montert av våre forhandlere, opplyser produktdirektør Joachim Kobbeltvedt hos den norske Toshiba-importøren ABK-Qviller.

Ikke se deg blind på pris

Han har to råd til alle som er på jakt etter varmepumpe og sjekker priser:

  1. Tenk først gjennom hvilke behov varmepumpen skal dekke. Er det en stor eller liten bolig? Er isolasjonen god eller dårlig? Og skal varmepumpen kun dekke et rom eller hele huset?
  2. Hva blir totalkostnaden for montering av varmepumpen? Vanligvis får du oppgitt prisen på en standard montering, men det er ikke sikkert at en standard montering gjelder for akkurat din bolig. Hva er inkludert i en standard montering?

Snakk med en av våre autoriserte forhandlere. Da vil du få oppgitt en totalpris etter at montøren har vært hjemme hos deg på gratis befaring.

Toshiba-varmepumper_montering-varmepumpe_1000x500.jpgToshiba-montøren er i full gang med å montere en Toshiba varmepumpe. Plastkanaler for å beskytte rørene mellom innedel og utedel er ikke alltid inkludert i prisen for standard montering.

Hvor kraftig varmepumpe trenger du?

Når du skal vurdere behovet, handler det blant annet om hvor kraftig varmepumpe du trenger for å få nok varme i boligen din.

– Du bør velge en varmepumpemodell som er kraftig nok til at du begrenser behovet for andre varmekilder, anbefaler Kobbeltvedt. På de aller kaldeste dagene kan det hende at du uansett trenger en ekstra varmekilde, som for eksempel vedfyring eller panelovn.

– Men jo større del av varmebehovet varmepumpen kan dekke, jo mer sparer du på oppvarming av boligen din, poengterer han.

Hvor viktig er energisparing for deg?

Hvor effektiv skal varmepumpen være? De rimeligste varmepumpene kalles ofte budsjettmodeller, og kan være mindre energieffektive enn mer påkostede modeller.

– Er du opptatt av å spare mest mulig strøm, bør du investere litt mer, mener Kobbeltvedt. Dyrere modeller vil spare deg for mer energi gjennom levetiden, og har i tillegg flere praktiske funksjoner.

– For eksempel bedre fordeling av varmluft, bedre luftrensing og nattsenking av lyd, opplyser Kobbeltvedt.

Toshiba Gulvmodell_før og etter montering_1000x400.jpg
Montering av luft-luft varmepumpe Gulvmodell – et godt valg under et vindu som her.

Varmepumpe gulvmodell; pris er litt høyere

Den aller vanligste typen luft-luft varmepumper har innedel som monteres høyt på veggen.

– Ikke alle liker det, og da er gulvmodell et godt alternativ. Gulvmodell er også en fin løsning hvis du vil ha varmepumpe under et vindu, under en trapp eller i en loftstue hvor det er lavt under taket, sier Kobbeltvedt. Gulvmodeller er mer stillegående, men prisen er høyere enn for veggmodeller.

– Det skyldes først og fremst at produsentene lager flere veggmodeller enn gulvmodeller. Dessuten er innedelen til gulvmodeller større, forklarer Kobbeltvedt. Han anbefaler gulvmodell også til gulvkalde boliger.

Undersøk hva som er inkludert i prisen for standard montering

Mange firmaer tilbyr det som kalles standard montering, men det kan være stor forskjell på hva som er inkludert i prisen for dette.

– Du bør sikre at du får en komplett installasjon som gir varmepumpen lang levetid, og finne ut hva som er inkludert i prisen for montering og hva som kommer i tillegg, anbefaler Andreas Kvamme, salgsansvarlig for Toshiba varmepumper hos importøren ABK-Qviller.

Nødvendig utstyr bør være med i prisen

Luft-til-luft-varmepumper leveres fra produsent med innedel, utedel og fjernkontroll. Montering av varmepumpen krever blant annet isolerte rør, signalkabel og vibrasjonsdempere. Og rørene mellom innedel og utedel bør beskyttes med plastkanaler for at varmepumpen skal holde lenge.

– Nødvendig utstyr som dette bør være inkludert i prisen, mener Kobbeltvedt.

Hva koster en Toshiba varmepumpe, inkludert montering?

Det er ikke så lett å svare på. Veiledende priser finner du her på nettsiden, så du får en inikasjon, men totalprisen er det kun den aktuelle montøren som eventuelt installerer varmepumpen som kan gi.

Fyll ut skjema under, så vil du bli kontaktet innen kort tid. Når forhandleren/ montøren har vært hjemme hos deg, vil du få et tilbud på hva varmepumpen vil koste, inkludert montering. Da er det helt opp til deg om du slår til på tilbudet eller ikke. Vår anbefaling er jo selvsagt at du gjør det!

Flere saker om varmepumpe og pris

Lurer du på om du skal kjøpe en Toshiba varmepumpe?

Du kommer ikke til å angre! Fyll ut skjema under. En lokal forhandler tar kontakt for en uforpliktende samtale og gratis befaring.

Bli kontaktet av din lokale forhandler

Finn nærmeste forhandler

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.