Loading image...

Varmepumpe – gulvmodell eller veggmodell?

Skal du skaffe deg en luft-luft-varmepumpe, har du stor valgfrihet. Toshiba varmepumper kommer i ulike størrelser og design. Ønsker du deg en gulvmodell eller foretrekker du en som henger på veggen?

Skal du ha en luft-luft varmepumpe, er det noen kriterier som er avgjørende på hvilken varmepumpe som passer hos deg. En autorisert forhandler vil kunne gi deg råd om både modell og plassering, men du har du ganske stor frihet til å velge hvor varmepumpen (innedelen) skal stå. En viktig faktor er hvor høyt eller lavt du har det under taket.

Høyt og lavt

Varmepumper monteres ofte høyt på veggen. Fordelen er at varmedistribusjonen fungerer optimalt da. Ulempen (hvis man kan kalle det en ulempe) er at det henger en boks på veggen, som noen kan synes er sjenerende. Heldigvis har Toshiba løst dette med å ha en designmodell. Ikke bare er den en av markedets kraftigste varmepumper, men etter vår mening er den også den fineste å se på. 

Toshiba-Signatur_tekstiltrekk-Skogbunn_hund-i-sofa_800x500.jpg
Toshiba Signatur med tekstiltrekk i det spennende mønsteret "Skogbunn"
.

Det er også mulig å montere en vegghengt varmepumpe lavt på veggen, for eksempel under et vindu. Vær klar over at den ikke vil være like effektiv på å blåse luften oppover som det en gulvmodell er.

Hvorfor velge en gulvmodell

En gulvmodell, er som navnet tilsier, en varmepumpe designet for å stå på eller stå nært gulvet. Har du panelovner du ønsker å bytte ut med en varmepumpe og estetikk er viktig for deg, kan en gulvmodell være et veldig godt alternativ.

Gulvmodellen passer godt inn i rom med begrenset plass på veggen, eller for deg som rett og slett ønsker å plassere innedelen på gulvet. Toshibas gulvmodell er enkel å plassere, svært stillegående og energieffektiv.

Et design som passer inn «overalt»

En gulvmodell er et naturlig valg for deg som ønsker en mer diskré plassering av innedelen. Den kan henge lavt på veggen, plasseres på gulvet i en loftstue med begrenset takhøyde, eller stå under et vindu – gjerne i rom med store vindusflater.

Toshiba Gulvmodell er behagelige for ørene, og avgir så lite som 19 dB i stillemodus. Til sammenligning har en vanlig samtale et støynivå på omtrent 65 dB.

Toshiba-Gulvmodell_stue_800x500.jpg
Toshiba Gulvmodell har et diskré utseende

Få hjelp til å velge riktig varmepumpe

Så hva bør du gå for; en varmepumpe gulvmodell eller en veggmontert varmepumpe? Det er viktig å ta utgangspunkt i boligen og hvilket varmebehov du har. 

Om det er høyt under taket og du synes det er greit med en varmepumpe på veggen, kan en veggmontert varmepumpe være det beste alternativet. Har du det ekstra gulvkaldt eller det er lavt under taket, vil en gulvmodell passe bedre. Ta kontakt med en av våre autoriserte forhandlere, så får du god hjelp og råd om hvilken type varmepumpe som passer best i hjemmet ditt.

Lurer du på om du skal kjøpe en Toshiba varmepumpe?

Du kommer ikke til å angre! Fyll ut skjema under. En lokal forhandler tar kontakt for en uforpliktende samtale og gratis befaring.

Bli kontaktet av din lokale forhandler

Finn nærmeste forhandler

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.

Ta en titt på disse varmepumpene