Varmepumpe – gulvmodell eller veggmodell?

Skal du skaffe deg en luft-luft-varmepumpe, har du stor valgfrihet. Toshibas varmepumpe gulvmodeller og veggmodeller kommer i flere størrelser og design. Og det er akkurat dette med plasseringen som du bør ta en ekstra vurdering rundt. Ønsker du deg en gulvmodell eller foretrekker du en som henger på veggen?

Høyt og lavt

Varmepumper monteres ofte høyt på veggen. Fordelen er at varmedistribusjonen fungerer optimalt da. Ulempen (hvis man kan kalle det en ulempe) er at du har en boks på veggen, som noen kan synes er sjenerende. 

Heldigvis har Toshiba løst dette med å lansere en designmodell. Ikke bare er den en av markedets kraftigste varmepumper, men etter vår mening er den også den fineste å se på. Sjekk ut designmodellen Toshiba Signatur.

Det er også mulig å montere varmepumpe lavt på veggen, for eksempel under et vindu. Bare vær klar over at den ikke vil være like effektiv på å blåse luften oppover som det en gulvmodell er.

Hvorfor velge en varmepumpe gulvmodell

En gulvmodell, er som navnet tilsier, en varmepumpe designet for å stå på eller stå nært gulvet. Har du panelovner du ønsker å bytte ut med en varmepumpe og estetikk er viktig for deg, kan en varmepumpe gulvmodell være et veldig godt alternativ. Gulvmodellen passer godt inn i rom med begrenset plass på veggen, eller for deg som rett og slett ønsker å plassere innedelen på gulvet. Toshibas gulvmodell er enkel å plassere, svært stillegående og energieffektiv.

Et design som passer inn «overalt»

En gulvmodell har færre begrensninger enn en tradisjonell varmepumpe som henger på veggen. En gulvmodell er et naturlig valg for deg som ønsker en mer diskré plassering av innedelen. Den kan henge lavt på veggen, plasseres på gulvet i en loftstue med begrenset takhøyde, eller stå under et vindu – gjerne i rom med store vindusflater. Toshibas varmepumpe gulvmodeller er behagelige for ørene, og avgir så lite som 19 dB i stillemodus. Til sammenligning har en vanlig samtale et støynivå på omtrent 65 dB.

Varmepumpe gulvmodellen synes nesten ikke på veggen

Få hjelp til å velge riktig varmepumpe

Så hva bør du gå for; en varmepumpe gulvmodell eller en veggmontert varmepumpe? Det er viktig å ta utgangspunkt i boligen og hvilket varmebehov du har. Se alle varmepumpene fra Toshiba.

Om det er høyt under taket og du synes det er greit med en varmepumpe på veggen, kan en veggmontert varmepumpe være et godt alternativ. Har du det ekstra gulvkaldt eller det er lavt under taket, vil en gulvmodell passe bedre. Ta kontakt med en av våre autoriserte faghandlere, så får du god hjelp og råd om hvilken type varmepumpe som passer best i hjemmet ditt.

Gratis befaring

Fyll ut skjema under, så blir du kontaktet for en uforpliktende prat og befaring.

Gratis befaring

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.

Se utvalget av våre gulvmodeller

Datablad

Gulvmodell

Toshiba Gulvmodell 25

Veil. pris 28 490,-

Varmeeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner
Datablad

Gulvmodell

Toshiba Gulvmodell 35

Veil. pris 29 490,-

Varmeeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner
Datablad

To innedeler

Toshiba Multisplitt Gulvmodell

Veil. pris 49 990,-

Varmeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner