Trenger jeg andre varmekilder ved bruk av varmepumpe?

Ja, selv om alle Toshibas luft-luft modeller fungerer svært bra når det er kaldt ute, må du påberegne på ekstra kalde dager å tilleggsvarme med for eksempel peis eller panelovn.

Alle Toshiba luft-luft varmepumper fungerer svært bra og avgir mye varme når det er kaldt ute. Ofte vil varmepumpen dekke hele varmebehovet og det er lite eller ingen behov for tilleggsvarme.

Alltid lurt å ha tilleggsvarme

Allikevel anbefaler vi alltid å ha tilgjengelig tilleggsvarme, som for eksempel peis eller panelovner. Det er flere årsaker til at det er fornuftig. Varmepumpen vil ikke i alle tilfeller være dimensjonert til å dekke varmebehovet ved svært lave temperaturer. I og med at det er få av de kaldeste dagene vil det være tilfeller hvor det rett og slett ikke er lønnsomt å dimensjonere varmepumpen til å dekke alt. På de kaldeste dagene vil man også kunne oppleve at varmepumpen dekker den delen av boligen som den er dimensjonert for, men at det blir kaldere i tilstøtende rom som ved normal temperatur varmes kun av varmepumpen. Et tredje argument for å ha tilleggsvarme er at man unngår at huset blir kaldt hvis det skulle være noe galt med varmepumpen.

Ta kontakt med en Toshiba forhandler som kan hjelpe deg med riktig modell for ditt behov.