Virker varmepumpen når det er kaldt?

Ja, Toshibas varmepumper avgir mye varme og har god effekt selv på kalde dager. Varmepumpene som selges i Norge er spesialutviklet for optimal besparelse og høy varmeeffekt i kaldt klima.

Fabrikktestet driftsområde helt ned til -30 °C

Toppmodellen Toshiba Daiseikai 9 S har fabrikktestet driftsområde helt ned til -30 °C, og Daiseikai 9 S 25 yter hele 4700 W ved -15 °C. For å yte 4700 W ved -15 °C trekker varmepumpen 2000 W strøm og har en COP på 2,21. COP er forholdet mellom tilført og avgitt energi. Det betyr at du får 2,21 ganger tilbake det man tilfører ved -15 °C.  Også Toshiba Gulvmodell er testet heøt ned til -25 °C.

En Toshiba varmepumpe som har fabrikktestet drift ned til for eksempel -30 °C vil fortsette og virke også ved lavere temperaturer, men varmeeffekten og COP-en vil avta gradvis. Varmepumpen vil aldri avgi mindre varmeenergi enn den bruker i form av strøm.

Viktig å se på varmepumpens årsvarmefaktor (SCOP)

Selv om det er interessant å se på avgitt varmeeffekt og COP ved ulike temperaturer er det mye viktigere å se på varmepumpens SCOP (årsvarmefaktor) Den sier noe om det teoretiske potensialet en varmepumpe har til å spare energi gjennom hele året. Selv om toppmodellen Toshiba Daiseikai 9 S har en svært høy SCOP på hele 5,33 så betyr ikke det at du kan forvente å få over fem ganger så mye varmeeffekt ut som den bruker i form av strøm. Sammenlikner du med andre varmepumper, kan det likevel gi en god indikasjon på akkurat denne modellens evne til å spare energi.

Toshiba Daiseikai 9 S

Datablad

Toppmodell

Toshiba Daiseikai 9 S 25

Veil. pris 26 990,-

Varmeeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner
Datablad

Toppmodell

Toshiba Daiseikai 9 S 35

Veil. pris 29 990,-

Varmeeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner
Datablad

To innedeler

Toshiba Multisplitt Daiseikai 9

Veil. pris 40 490,-

Varmeeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner