Loading image...

Virker varmepumpen når det er kaldt?

Ja, alle Toshibas varmepumper avgir mye varme og har god effekt selv på kalde dager. Varmepumpene som selges i Norge er spesialutviklet for optimal besparelse og høy varmeeffekt i kaldt klima.

Fabrikktestet driftsområde helt ned til -30 °C

Toppmodellen Toshiba Kontur er fabrikktestet helt ned til -30 °C. Kontur 25 yter hele 4900 W ved -15 °C. For å yte 4900 W ved -15 °C trekker varmepumpen 2100 W elektrisk effekt og har en COP på 2,33. COP er forholdet mellom avgitt og tilført effekt. Det betyr at du får 2,33 ganger tilbake det den tilføres ved -15 °C.

Ønsker du enda høyere effekt, så yter Kontur 35 hele 5200 W ved -15 °C. Det innebærer en COP på 2,36.

Også Toshiba Gulvmodell er fabrikkgodkjent ned til hele -25 °C.

En Toshiba varmepumpe som har fabrikktestet drift ned til for eksempel -30 °C vil fortsette og virke også ved lavere temperaturer, men varmeeffekten og COP-en vil avta gradvis. Varmepumpen vil aldri avgi mindre varmeenergi enn den bruker i form av strøm.

Sjekk varmepumpens årsvarmefaktor (SCOP)

Selv om det er interessant å se på avgitt varmeeffekt og COP ved ulike temperaturer er det mye viktigere å se på varmepumpens SCOP (årsvarmefaktor). Den sier noe om det teoretiske potensialet en varmepumpe har til å spare energi gjennom hele året.

Selv om toppmodellen Kontur har en svært høy SCOP på hele 5,50 så betyr ikke det at du kan forvente å få over fem ganger så mye varmeeffekt ut som den bruker i form av strøm. Sammenligner du med andre varmepumper, kan det likevel gi en god indikasjon på akkurat denne modellens evne til å spare energi.

Lurer du på om du skal skaffe deg en Toshiba varmepumpe?

Du kommer ikke til å angre! Fyll ut skjema under, så vil en forhandler ta kontakt med deg for en uforpliktende samtale og gratis befaring.

Kontakt din lokale forhandler

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.