Hvilken effektstørrelse på varmepumpen skal jeg ha og hva slags modell skal jeg velge?

Vi har luft-luft-varmepumper til de fleste behov. Din lokale faghandler vil hjelpe deg med å velge riktig varmepumpe til ditt hjem.

Valget avhenger av flere faktorer

Toshiba varmepumper har et bredt utvalg av luft-luft modeller, og modellene leveres igjen i flere størrelser med variert kapasitet. Hvilken Toshiba luft-luft modell og kapasitet som er best egnet til din bolig avhenger blant annet av hvor i landet du bor, hvor stort boligareal du ønsker varmet opp og hvor godt boligen din er isolert. I tillegg må man vurdere hvilke tilleggsfunksjoner man ønsker fra varmepumpen.

Toshiba tilbyr fem ulike varmepumpemodeller

1. Toppmodell  

Toshiba Daiseikai 9 - pris fra kr 26 990,- inkl. standard montering

2. Bestselger  

Toshiba Shorai - pris fra kr 20 490,- inkl. standard montering

3. Budsjettmodell

Toshiba Seiya Nordic - pris fra kr 17 490,- inkl. standard montering

4. Gulvmodell

Toshiba Gulvmodell - pris fra kr 28 490,- inkl. standard montering

5. To innedeler

Toshiba Multisplitt - pris fra kr 34 990,- inkl. standard montering

Ulike prisklasser

Luft-luft varmepumper finnes i mange prisklasser, men man deler de gjerne inn i lavpris-, mellompris- og høyprissegmenter. Normalt sett vil en luft-luft varmepumpe i høyprissegmentet ha høyere SCOP (årsvarmefaktor) enn en varmepumpe i lavprissegmentet. Høyere SCOP betyr at man får mer varmeenergi tilbake i forhold til tilført energi gjennom et år. Det betyr igjen at varmepumpen vil gi høyere besparelse enn en rimeligere varmepumpe. I tillegg har varmepumper i det øvrige prissegmentet gjerne flere funksjoner som for eksempel avansert luftrensing, bedre luftfordeling og styringsmuligheter enn rimeligere varmepumper.  

Les mer om våre aktuelle varmepumpe-modeller eller ta kontakt med en autorisert Toshiba-forhandlersom vil gi deg råd om valg av riktig modell og om hvor kraftig varmepumpen bør være.