Loading image...

Gulvmodell eller veggmodell – hvilken varmepumpe passer til hjemmet ditt?

Når man har bestemt seg for å investere i en luft-luft varmepumpe og begynner å søke på nettet, er det som regel en veggmodell de fleste ser for seg. Men kanskje det viser seg at en gulvmodell passer bedre? Finn ut mer om fordelene og forskjellene på dem.

Den synligste forskjellen på en gulvmodell og en veggmodell, er at de monteres på ulike steder på veggen. Gulvmodellen skal monteres nede ved gulvet, og veggmodellen monteres høyt på veggen. Utseendemessig er de også ganske ulike, men begge gjør jobben og begge typer har sine fordeler.

Gulvmodell – fakta og fordeler

I og med at gulvmodeller ofte kan erstatte en panelovn eller en radiator under et vindu og dermed er i benhøyde, blir de mindre synlige. Disse varmepumpene velges derfor gjerne av de som er opptatt av estetikken i boligen sin. Har du i tillegg liten eller begrenset plass, eller har mange bilder og malerier på veggene? Da kan det være smart å ta kikk på Toshiba Gulvmodell.

Toshiba-gulvmodell_katt-som-koser-seg-i-varmen_800x600.jpg
Toshiba Gulvmodell kan blåse varm luft både oppe og nede, så også gulvet blir behagelig å gå eller ligge på.

En gulvmodell er et lurt valg dersom det er lavt under taket, som for eksempel i en kjellerstue, stue eller soverom på loftet. Den skal nemlig henge lavt på veggen. Og hvis du bor i en bolig med kalde gulv og har kulderas fra vinduer, så er Gulvmodellen et veldig godt valg. Den kan nemlig blåse varmen både oppover, nedover langs gulvet – eller begge deler. Det betyr at den nesten kan erstatte dyre varmekabler.

Få et tilbud på Gulvmodellen

Veggmodell – fakta og fordeler

Toshiba-Kontur_soverom_1000x500.jpgToppmodellen Toshiba Kontur er en populær modell som kombinerer et minimalistisk utseende med kraftig effekt.

Innedelen på en veggmodell er mindre enn på gulvmodellen. Og denne monteres altså på veggen, helst så høyt oppe som mulig. Det er fordi den fordeler varmen bedre enn om den henger lavere. En veggmodell kan i prinsippet henges lavt, som under et vindu, men den blir ikke like effektiv som en gulvmodell.

Dersom du husker varmepumpene fra “gamle dager”, var det tydelig at funksjon var viktigere enn design. Noen kloke hoder tenkte at etter hvert som teknologien og effektiviteten i varmepumper stadig blir bedre, hvorfor kan de ikke se bedre ut også? Et godt eksempel på at de kloke hodene har lykkes, er våre designmodeller Ask og Signatur.

Ask har, som navnet antyder, en lekker innedel i bærekraftig ask. Med Signatur kan du bytte tekstiltrekk slik at den nesten blir usynlig mot veggen, eller du kan matche sofaen så varmepumpen blir en del av interiøret.

Toshiba-Signatur_Friskus_1000x500.jpgMed Toshiba Signatur blir varmepumpen en del av interiøret. Maler du veggen, kan du enkelt bytte trekk til en annen, matchende farge.

Toshiba-Ask_hytte_1000x500.jpgDesignmodellen Toshiba Ask passer like godt inn hjemme som på hytta!

Få tilbud på en veggmodell

Størrelsen teller når du skal ha varmepumpe

Uansett om du velger gulvmodell eller veggmodell er det viktig at du kjøper en varmepumpe som klarer jobben.

Det er mange hensyn å ta, og i første rekke handler det om plasseringen og rommet varmepumpen skal være i. Så er spørsmålet om boligen din er tett eller trekkfull. Videre handler også om hvordan og hvor i landet du bor. Du vil trenge en kraftigere varmepumpe i et stort hus på Røros enn i en liten leilighet i Risør.

Vil du lese mer om hva du bør tenke på når du skal kjøpe varmepumpe? Slik velger du modellen som er riktig for deg.

Tenk også på at teknologi er med på å gjøre hverdagen din enklere. Alle Toshibas varmepumper kan kobles til WiFi-styring, slik at du blant annet kan sjekke og styre temperaturen hjemme eller på hytta når du er helt andre steder.

Er du fremdeles i tvil om du skal ha gulvmodell eller veggmodell? I så fall kan du bestille gratis og uforpliktende befaring. Da får du gode råd om hvilken varmepumpe som passer hjemme hos deg, samt et prisoverslag. Fyll ut skjema under, så blir du kontaktet innen kort tid!

Få tilbud på varmepumpe

Relaterte saker

Lurer du på om du skal kjøpe deg en Toshiba varmepumpe?

Du kommer ikke til å angre! Fyll ut skjema under, så vil en forhandler ta kontakt med deg for en uforpliktende samtale og gratis befaring.

Kontakt din lokale forhandler

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.