Hvor bør varmepumpens innedel plasseres?

Hvor bør varmepumpens innedel plasseres?

Bør plasseres der hvor varmebehovet er størst

Varmepumpens innedel bør plasseres der hvor varmebehovet er størst. Dette er ofte i stue og oppholdsrom. Avhengig av planløsning vil varmen også spre seg til tilfallende rom. Varm luft stiger, så hvis innedelen plasseres i nærheten av en trapp vil varm luft også søke til etasjen over. Og motsatt - har man varmepumpen i kjølemodus vil den kalde luften som spres ut i rommet synke. Hvis huset har flere soner som skal varmes eller kjøles, kan man vurdere en luft-luft varmepumpe med to eller flere innedeler.

Innedelen til en Toshiba luft-luft varmepumpe fordeler luften ut i boligen ved at en vifte blåser varm eller kjølig luft ut i rommet. Kastelengden på luften er typisk opp til 15 meter. Varmepumpen har spjeld slik at luften kan spres i ønsket retning. Spjeldene kan stå i fast posisjon eller pendle automatisk. Se også Kan innedelen monteres lavt på vegg med utblåsning langs gulv?

 

Plassering og montasje utføres av autorisert forhandler

Autoriserte Toshiba-forhandlere vil gi gode råd om plassering av innedelen, som sikrer god effekt og et behagelig inneklima.  Merk at man ikke kan installere innedelen selv. Montasje av hele varmepumpe-systemet må utføres fagmessig korrekt av sertifisert installatør.

Finn en forhandler med arbeidsområde nær deg >>