Hvor bør varmepumpens innedel plasseres?

En forhandler vil alltid kunne hjelpe deg med en fornuftig plassering av varmepumpen.

Bør plasseres der hvor varmebehovet er størst

Varmepumpens innedel bør plasseres der hvor varmebehovet er størst. Dette er ofte i stue og oppholdsrom. Avhengig av planløsning vil varmen også spre seg til tilfallende rom. Varm luft stiger, så hvis innedelen plasseres i nærheten av en trapp vil varm luft også søke til etasjen over. Og motsatt - har man varmepumpen i kjølemodus vil den kalde luften som spres ut i rommet synke. Hvis huset har flere soner som skal varmes eller kjøles, kan man vurdere en luft-luft varmepumpe med to eller flere innedeler.

Innedelen til en Toshiba luft-luft varmepumpe fordeler luften ut i boligen ved at en vifte blåser varm eller kjølig luft ut i rommet. Kastelengden på luften er typisk opp til 15 meter. Varmepumpen har spjeld slik at luften kan spres i ønsket retning. Spjeldene kan stå i fast posisjon eller pendle automatisk. Se også Kan innedelen monteres lavt på vegg med utblåsning langs gulv?

Plassering og montasje utføres av autorisert forhandler

Autoriserte Toshiba-forhandlere vil gi gode råd om plassering av innedelen, som sikrer god effekt og et behagelig inneklima.  Merk at man ikke kan installere innedelen selv. Montasje av hele varmepumpe-systemet må utføres fagmessig korrekt av sertifisert installatør.