Hva er nordisk modell?

Nordiske modeller av varmepumper er spesielt tilpasset for å takle kaldt og variert klima. Tre ting er ekstra viktig.

Tilpasset et tøffere klima

Nordisk modell for luft-til-luft-varmepumper (også kalt Nordic Design) er tilpasset tøffere værforhold enn i Europa for øvrig. Modellene er utviklet spesielt for å

1. Virke godt i kulda

De fleste nordiske modellene kan hente varme fra uteluft ned mot - 25 °C. Toshiba Daiseikai 9 har fabrikkgarantert drift helt ned til – 30 °C.

2. Ha effektive og robuste løsninger for avriming

Rim på utedelen er normalt i Norge. Fuktighet i uteluft vil danne rim på utedelen til luft-til-luft-varmepumper når det er kaldere enn ca +5°C. Denne rimen må fjernes med jevne mellomrom. Toshiba varmepumper gjør dette automatisk ved å snu prosessen i varmepumpen slik at den henter varme fra inneluft til å smelte rim og is. Vannet fra denne avrimingen må renne bort i stedet for å fryse, så utedelen på Toshibas nordiske modeller har ferdig montert varmekabel i bunnpannen.

3. Gi høy energisparing i løpet av året

Nordiske modeller er utviklet for å gi høyest mulig energisparing i vårt klima. Et viktig tall er årsvarmefaktor, som forteller hvor mye mer varme en varmepumpe gir i løpet av året enn hva den bruker av strøm. Teoretisk årsvarmefaktor (SCOP) oppgis på varmepumpenes energimerke, for ulike klimasoner. Toshiba Daisekai 9 har SCOP på 5,3 for middels klima, og 4,3 for kaldt klima. Det tilsvarer henholdsvis 81 % og 77 % teoretisk energisparing.

Slik lager vi varmepumper tilpasset norsk klima.

Utvalgte nordiske modeller

De beste varmepumpene er tilpasset det lokale klimaet. Med våre nordiske modeller får du god varmeeffekt på kalde dager, fabrikkgarantert drift ved svært lave temperaturer, smarte funksjoner laget for norske forbrukere, og høy årsvarmefaktor (SCOP) – det vil si hvor mange ganger mer varme enn hva varmepumpen bruker av strøm i løpet av ett år.

Datablad

Bestselger

Toshiba Shorai 25

Veil. pris 14 990,-

Varmeeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner

Svært energieffektiv. Elegant design. Blant markedets minste. Energiklasse A++ og årsvarmefaktor (SCOP) på hele 4,6 – det er en grunn til at denne luft-luft-varmepumpen er vår bestselger.

Datablad

Toppmodell

Toshiba Daiseikai 9 25

Veil. pris 20 990,-

Varmeeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner

Høy varmeeffekt. Meget stillegående. Rå på strømsparing. Energiklasse A+++ og årsvarmefaktor (SCOP) på hele 5,3 – denne luft-luft-varmepumpen er og blir suverent best i klassen.

Datablad

Toppmodell

Toshiba Daiseikai 9 35

Veil. pris 22 990,-

Varmeeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner

Høy varmeeffekt. Meget stillegående. Rå på strømsparing. Energiklasse A+++ og årsvarmefaktor (SCOP) på hele 5,1 – denne luft-luft-varmepumpen er og blir suverent best i klassen.