Loading image...

Hva er nordisk modell?

Nordisk modell for luft-luft varmepumper, også kalt Nordic Design, er varmepumper spesielt tilpasset tøffere værforhold enn resten av Europa. Tre ting er ekstra viktig.

De beste varmepumpene er tilpasset det lokale klimaet. Med våre nordiske modeller får du god varmeeffekt på kalde dager, fabrikktestet drift ved svært lave temperaturer, smarte funksjoner laget for norske forbrukere, og høy årsvarmefaktor (SCOP) – det vil si hvor mange ganger mer varme enn hva varmepumpen bruker av strøm i løpet av ett år.

  1. En nordisk modell skal virke godt i kulda. De fleste nordiske modellene har testet spesielt god drift helt ned mot - 25 °C (noen - 30 °C), men varmer også ved enda lavere temperaturer.
  2. En nordisk modell skal ha effektive og robuste løsninger for avriming. Fuktighet i uteluften danner rim på utedelen til luft-luft varmepumper når det er kaldere enn ca +5°C. Denne rimen må fjernes med jevne mellomrom. Toshiba varmepumper gjør dette automatisk ved å snu prosessen i varmepumpen slik at den henter varme fra inneluft til å smelte rim og is. Vannet fra denne avrimingen må renne bort i stedet for å fryse, så utedelen på Toshibas nordiske modeller har ferdig montert varmekabel i bunnpannen.
  3. En nordisk modell skal gi høy energisparing i løpet av året. Et viktig tall å se på, er årsvarmefaktor som forteller hvor mye mer varme den gir i løpet av et år enn det den bruker av strøm.

 

Utvalgte nordiske modeller

Vurderer du en Toshiba varmepumpe?

Ingen grunn til å avvente! Fyll ut skjema under. En lokal forhandler tar kontakt for en uforpliktende samtale og gratis befaring.

Bli kontaktet av din lokale forhandler

Finn nærmeste forhandler

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.