Hva er nordisk modell?

Nordiske modeller av varmepumper er spesielt tilpasset for å takle kaldt og variert klima. Tre ting er ekstra viktig.

Tilpasset et tøffere klima

Nordisk modell for luft-til-luft-varmepumper (også kalt Nordic Design) er tilpasset tøffere værforhold enn i Europa for øvrig. Modellene er utviklet spesielt for å

1. Virke godt i kulda

De fleste nordiske modellene har testet spesielt god drift helt ned mot - 25 °C. Toshiba Daiseikai 9 og Gulvmodell har ytterligere fabrikktestet drift ned til – 30 °C, men varmer også ved enda lavere temperaturer.

2. Ha effektive og robuste løsninger for avriming

Rim på utedelen er normalt i Norge. Fuktighet i uteluft vil danne rim på utedelen til luft-til-luft-varmepumper når det er kaldere enn ca +5°C. Denne rimen må fjernes med jevne mellomrom. Toshiba varmepumper gjør dette automatisk ved å snu prosessen i varmepumpen slik at den henter varme fra inneluft til å smelte rim og is. Vannet fra denne avrimingen må renne bort i stedet for å fryse, så utedelen på Toshibas nordiske modeller har ferdig montert varmekabel i bunnpannen.

3. Gi høy energisparing i løpet av året

Nordiske modeller er utviklet for å gi høyest mulig energisparing i vårt klima. Et viktig tall er årsvarmefaktor, som forteller hvor mye mer varme en varmepumpe gir i løpet av året enn hva den bruker av strøm. Teoretisk årsvarmefaktor (SCOP) oppgis på varmepumpenes energimerke, for ulike klimasoner. Selv om man ikke kan forvente en teoretisk årsvarmefaktor i sitt daglige bruk så er tallet likevel nyttig i å sammenlikne ulike modellers evne til å spare energi. Jo høyere årsvarmefaktor, jo høyere sparepotensial.

Slik lager vi varmepumper tilpasset norsk klima.

Utvalgte nordiske modeller

De beste varmepumpene er tilpasset det lokale klimaet. Med våre nordiske modeller får du god varmeeffekt på kalde dager, fabrikktestet drift ved svært lave temperaturer, smarte funksjoner laget for norske forbrukere, og høy årsvarmefaktor (SCOP) – det vil si hvor mange ganger mer varme enn hva varmepumpen bruker av strøm i løpet av ett år.

Datablad

Folkefavoritten

Toshiba Polar 35

Veil. pris 22 490,-

Varmeeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner

Best i klassen på energieffektivitet. Stilig, matt design. Høy kapasitet ved lave temperaturer og energiklasse A+++. Denne luft-luft-varmepumpen er et friskt pust innen design og ytelse – en folkefavoritt i et nordisk klima.

Datablad

Toppmodell

Toshiba Daiseikai 9 S 25

Veil. pris 24 990,-

Varmeeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner

Daiseikai 9 S 25 er den kraftigste pumpen på markedet i sin klasse! Den er rå på strømsparing, og selv med en større kompressor er pumpen meget stillegående. 9 S er fabrikktestet ned til -30 °C, er i energiklasse A+++ og har suveren ytelsesevne.

Datablad

Gulvmodell

Toshiba Gulvmodell 25

Veil. pris 26 490,-

Varmeeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner

Enkel å plassere. Svært stillegående. Energieffektiv. Denne luft-luft-varmepumpen egner seg for lav plassering på vegg, har energiklasse A++ og årsvarmefaktor (SCOP) på 4,6 – perfekt for deg som ønsker både høy ytelse og diskré plassering.