Loading image...

Fra billigpumpe til toppmodell

– Det er to ytterpunkter, sier Knut Brenne som byttet ut sin gamle varmepumpe «av simpleste sort» med Toshibas daværende toppmodell Daiseikai 9 S.

Boligen hans i Øvre Eiker har hatt varmepumpe siden 2006.

– Det var ei billigpumpe av simpleste sort, for å si det sånn. Den leverte grunnvarme i huset, men ga seg når det ble 7 kuldegrader, forteller Brenne. Forskjellen er stor til Daiseikai 9 S*, han nå har fått installert, etter å ha vunnet i Toshibas varmepumpekonkurranse.

Toshiba-varmepumper_varmepumpervinner-Knut-Brenne-i-Skotselv_1000x500.jpg
– Varmepumpe er fint når det er kaldt og fint når det er varmt, for du kan få kjøling. Finnes det noe mer ideelt da? Knut Brenne i Skotselv.

– Nå blir dette hovedvarmekilde, og ikke bråker den heller. Det er nesten sånn at du går bort og lurer på om den går i det hele tatt, sier Brenne om innedelen.

Smartere avriming

Utedelen på Daisekai 9 S* avrimes regelmessig, også selv om det ikke er rim på den. Derfor går det mye raskere enn å avrime utedeler hvor mye is har fått bygge seg opp.

– Når den gamle skulle ises av, måtte den stå en halvtime. Det er stor forskjell, fastslår Brenne.

Med dobbelt så stor effekt som billigpumpen er kapasiteten mer enn god nok for boligen, som har grunnflate på 70 kvadratmeter.

– Det er bedre at den er for stor enn for liten; for små varmepumper vil gå hele tida, poengterer Brenne.

Fint når det er varmt, fint når det er kaldt

Han har også muligheten for å fyre med ved, men har gitt seg med vedhugst. Med varmepumpe er veien til god komfort mye enklere.

– Det er bare å stille temperaturen der du vil ha den, så ordner varmepumpa resten. Ferdig! sier Brenne fornøyd. Når han reiser bort, stiller han temperaturen ned noen grader for ikke å sløse. Brenne er ikke i tvil at varmepumpe sparer energi, og dessuten gir det god komfort året rundt.

*modellen er oppgradert til Toshiba Kontur– markedets kraftigste varmepumpe.

Lyst på varmepumpe? Bestill en gratis befaring!

Varmepumpen ble montert av Abicon elektro fra Drammen (ekstern lenke), men vi har flinke forhandlere over hele landet. Er du interessert i varmepumpe, kan du bestille en uforpliktende og gratis befaring. Fyll ut skjema under, så blir du kontaktet.

Få tilbud – gå til skjema

Flere som er fornøyd med sin nye varmepumpe

Vurderer du en Toshiba varmepumpe?

Ingen grunn til å avvente! Fyll ut skjema under. En lokal forhandler tar kontakt for en uforpliktende samtale og gratis befaring.

Bli kontaktet av din lokale forhandler

Finn nærmeste forhandler

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.