Vil ikke bytte bort komforten

– Vi har aldri vært i tvil om at vi skulle fortsette med varmepumpe, sier Kjell Moe på Tåsen i Oslo. Nå er familiens 12 år gamle varmepumpe byttet ut med en ny Toshiba-modell.

Riktignok var det ikke akutt behov for å bytte; selv etter 12 års drift var det bare noe småtteri som fusket.

– Men vi hadde begynt å snakke om at vi måtte regne med at den går snart, forteller Kjell. Og da var det en selvfølge å få seg en ny.

– Vi er kjempefornøyde med varmepumpe, understreker han.

– Suverent

For 12 år siden fikk han og kona Berit nemlig nok av parafinovnen de hadde i eneboligen fra 1979.

– Vi var ikke noe flinke til å fylle parafin, det luktet og i perioder var det vanskelig å strupe ned varmen, forteller han. Redningen ble en luft-luft-varmepumpe, en løsning Moe ikke kan få fullrost.

– Det er suverent! Du får en helt annen komfort, understreker han.

Lettvint

Berit er minst like fornøyd.

– Når du blir eldre, er det klart det er fint å ha det godt og varmt. Med varmepumpe er det lettvint, fastslår hun. Varmepumpen er en gulvmodell med innedelen plassert i stua, slik at den dekker deres daglige behov.

– Vi har også peis og vedovn, og kan trå til med det når det er som kaldest, forteller Kjell.

Kjell og kona trives med komforten de får fra sin Toshiba gulvmodell.

Vant erstatter-pumpe

Tanken om å bytte ut den gamle pumpen fikk god fart i høst: Da vant Kjell en splitter ny varmepumpe i Toshibas konkurranse. Dermed var det ingen grunn til å vente, og en Toshiba Daisekai 8 gulvmodell ble montert i slutten av november. Samtidig fikk Kjell opplæring i fjernkontrollen og hvordan denne varmepumpen skal brukes.

– Jeg frykter ikke at jeg ikke skal bli fornøyd, sier Kjell med et smil.

Interessert i vår stillegående gulvmodell?

Bestill gratis befaring fra en av våre forhandlere!

Gratis befaring

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.

Toshiba Gulvmodell

At varmepumpen kan monteres lavt på veggen, gjør den svært enkel å plassere. Distribuer luften gjennom topp- eller bunnspjeld – spesielt smart til gulvkalde hus. Gulvmodellen har langt færre begrensninger, og er lettere å gjemme bort. Den er dessuten like behagelig for ørene som for øynene, og avgir så lite som 19 dB i stillemodus.

Gulvmodell

Toshiba Gulvmodell 25

Veil. pris 24 490,-

Varmeeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner

Svært stillegående og energieffektiv luft-luft varmepumpe. Denne modellen egner seg for lav plassering på vegg, har energiklasse A+ og årsvarmefaktor (SCOP) på 4,3. Perfekt for deg som ønsker både høy ytelse og lav lyd.

Gulvmodell

Toshiba Gulvmodell 35

Veil. pris 26 490,-

Varmeeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner

Svært stillegående og energieffektiv luft-luft varmepumpe. Denne modellen egner seg for lav plassering på vegg, har energiklasse A+ og årsvarmefaktor (SCOP) på 4,3. Perfekt for deg som ønsker både høy ytelse og lav lyd.

Datablad

To innedeler

Toshiba Multisplitt Gulvmodell

Veil. pris 49 990,-

Varmeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner

Svært energieffektiv varmepumpe som dekker store energibehov. Energiklasse A+ og årsvarmefaktor (SCOP) på hele 4,4. Multisplitt-løsningen med Gulvmodellen sikrer en optimal fordeling av varmen.