Loading image...

Fikk installert varmepumpe — alt er lettere nå

Familien Raja trenger ikke lenger bekymre seg over sønnens pusteproblemer.

I den drøyt 300 kvadratmeter store eneboligen på Jessheim i Akershus bor Raja Ishfaq Mahmood (54) med sin kone og to barn 23 og 16 år. Yngstesønnen, Qasim Raja, er født med Downs syndrom og har kronisk svekket immunforsvar. Han blir lett forkjølet, og det er ikke så mye som skal til før han blir veldig syk.

– Å oppholde seg i et rom med dårlig inneklima, kan være nok, sier faren.

Flere ganger har Qasim vært innlagt på sykehus med kraftig lungebetennelse. De periodene har naturligvis vært ekstra tøffe for familien.

– Når luftveiene blir tette, så får han vondt for å puste. Og når pusten blir dårlig, så får han ikke sove. Da blir han fort veldig sliten og orker ikke gjøre så mye, forteller Raja.

Fokus på sunnere inneklima

Familien bor i et eldre hus fra 1965. For å opprettholde varmen om vinteren har de måttet fyre jevnlig med peisen, noe som ikke har vært optimalt.

– Qasim er helt avhengig av å ha et godt inneklima for å fungere i hverdagen. Fra peisen kom det mye støv og partikler svevende ut i rommet. Det ble han sykere av, så vi skjønte at vi måtte gjøre noe med oppvarmingen, forteller Raja, som ønsket seg en jevnere, sunnere og mer stabil innetemperatur for sønnen.

Vi bor i et gammelt hus, så etterisolering var helt nødvendig. Isoleringen hjalp, men vedfyringen var fortsatt et problem. For å få det inneklimaet vi ønsket oss, så måtte vi gjøre noe med oppvarmingen, sier han.

Varmepumpe ble løsningen

Raja vurderte flere alternativer for oppvarming. Vannbåren varme ble for kostbart. Elektrisitet var ikke nok.

– Vi ville ha noe som var bra for innemiljøet, som var tilpasset norske forhold og som var strømbesparende. Og så måtte det være driftssikkert, sier Raja.

Etter hvert fant han ut at varmepumpe måtte være løsningen og tok kontakt med RA´s VARME AS i Kongsvinger. De kunne levere Toshiba luft-luft varmepumper som hadde alle de egenskapene familien var ute etter.

– Toshibas luft-luft varmepumper bruker lite strøm, de har et fint design og de er svært stillegående. At de kan brukes som aircondition om sommeren, er også et stort pluss, mener Raja.

Et enklere liv

Fem år har gått siden familien fikk installert den første varmepumpen. Etter det har de gått til anskaffelse av enda en til. Familien er ikke i tvil om at de merker en markant forskjell på både innemiljøet og sønnens helse.

Toshiba varmepumper_lettere hverdag for familien Raja_1000x500.jpgVarmepumpe gjør hverdagen mye lettere for familien Raja. Alle bilder: Fotograf Elin Eike Worren.

– Luften er renere, vi har mindre støv og det er godt og varmt i huset. Qasim sover bedre, har lettere for å puste og er mindre syk, forteller Raja fornøyd.

Ronny Myrvang fra RA's VARME AS sier det er ingen tvil om at varmepumpene fra Toshiba bedrer innemiljøet.

– Toshibas Daiseikai 9* varmepumpe er utstyrt med en elektrostatisk luftrenser som effektivt filtrerer luften for støv og partikler. Luft-luft varmepumpene fra Toshiba er også blant de som bruker minst strøm på markedet, og toppmodellen har i tillegg testet god drift ned til 30 minusgrader, forteller han.

*modellen er oppgradert til Toshiba Kontur høsten 2023 - Toshibas kraftigste varmepumpe.

Flere som har byttet ut sin gamle varmepumpe

Vurderer du en Toshiba varmepumpe?

Ingen grunn til å avvente! Fyll ut skjema under. En lokal forhandler tar kontakt for en uforpliktende samtale og gratis befaring.

Bli kontaktet av din lokale forhandler

Finn nærmeste forhandler

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.