Toshiba varmepumpe ble årets beste kjøp for familien

– Det er noe vi skal ha der lenge, og da er det bedre å investere litt, sier Kine Lindhagen om familiens nye varmepumpe.

Boligen deres i Ulefoss fikk varmepumpe for 13 år siden. Den begynte å fuske sist vinter, og holdt så vidt gjennom fyringssesongen. Familien var aldri tvil om at den måtte erstattes med en ny varmepumpe før neste vinter tok til.

– Vi har et gammelt og dårlig isolert hus, og det kan bli ganske kaldt inne, forteller Kine. Boligen ligger landlig til rett ved Telemarkskanalen, og Kine sier det kan gi ekstra kald trekk rundt huset.

Valgte kraftig erstatter

Den gamle varmepumpa gikk stort sett for fullt når det var kaldt ute, men slet likevel med å dekke familiens forventninger til varme.

– Den klarte aldri å innfri helt, fastslår Kine. I fjor høst fikk de installert Toshibas toppmodell Daiseikai 9*, og valgte da den kraftigste varianten.

– Man antar jo at jo kraftigere og dyrere, jo bedre, sier Kine, og legger til at hun er en «frysepinne» som liker å ha det godt og varmt.

* modellen er oppgradert til Daiseikai 9 S i 2021 - markedets kraftigste pumpe i sin klasse

Daiseikai 9

Toshiba Daiseikai 9 S

Hva slags varmepumpe trenger du? Vi har varmepumper i ulike prisklasser og varianter.

Kvalitet koster

Med en ny strømkrets ute endte regningen til sammen på ca. 35 000 kr.

– Vi vet at det koster penger om du skal ha noe som funker ordentlig. Det var vi klar over, og hadde satt av penger, forteller Kine. Hun mener det er bedre å investere litt ekstra i noe man skal ha lenge, og er godt fornøyd med valget.  

– Det er det beste kjøpet vi gjorde i fjor.

En standard montasje koster normalt kr 5 000,-. Sjekk hva som er inkludert og hva som koster ekstra i en standard montasje.

Viktigste varmekilde

Varmepumpen er hovedvarmekilde i huset. Innedelen er plassert i stua, og forsyner også spisestue og kjøkken med varme. Dermed dekker den mesteparten av arealene der de fire barna i alderen 5 til 12 år og foreldrene oppholder seg. I tillegg har boligen vedovn som kan brukes hvis det trengs. Den nye varmepumpen er flittig i bruk.

– Fram til nå har vi hatt det godt og varmt, så jeg er veldig fornøyd, fastslår Kine.

Toppmodellen Daiseikai 9 S

Datablad

Toppmodell

Toshiba Daiseikai 9 S 25

Veil. pris 26 990,-

Varmeeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner
Datablad

Toppmodell

Toshiba Daiseikai 9 S 35

Veil. pris 29 990,-

Varmeeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner
Datablad

To innedeler

Toshiba Multisplitt Daiseikai 9

Veil. pris 40 490,-

Varmeeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner

Gratis befaring

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.