Loading image...

– Folk har faktisk kommentert at varmepumpen er veldig fin!

Henry James Wold og Oslo Hatha Yoga ønsket seg varmepumpe for å få jevn, behagelig temperatur til lavere strømregning. Toshiba Signatur-modellen kom med estetisk bonus.

Hatha yoga handler mye om å sitte og meditere, vanligvis lett kledd, og da skal det ikke så mye til før folk fryser.

– Vi hadde veldig høye strømregninger sist vinter, forteller Wold. Da leiekontrakten skulle reforhandles, stod blant annet varmepumpe på ønskelisten til Oslo Hatha Yoga (ekstern lenke).

– Salen hadde varmekabler, men det var vanskelig å holde jevn temperatur. Vi brukte en vifteovn før klassene, men det ble aldri helt bra, sier Wold. Hver uke er det om lag 20 yogaklasser i salen på ca 40 kvadratmeter, i øverste etasje i et femtitalls-murbygg på Grønland i Oslo.

Toshiba-varmepumper_Hatha-yoga_1000x500.jpg
Oslo Hatha Yoga har om lag 20 klasser hver uke. Med varmepumpe er det slutt på inneklima-klager.

Strømsluk er mindre attraktive

Fotograf Anne Bråtveit hadde nylig overtatt lokalene, og var klar for å pusse opp.

– Hvis du har et lokale som suger strøm, blir det mindre attraktivt for en leietaker. Kjempehøye strømregninger kan knekke en bedrift, poengterer hun. Yogasalen har blant annet fått nye vinduer, og en flunkende ny Toshiba Signatur.

– Da det viste seg at varmepumpen bare kunne monteres på den veggen alle ser i en yogaklasse, tenkte vi at det ville bli kjipt. Men så viste det seg at det ble kjempefint, fastslår Wold.

Toshiba-varmepumper_Hatha-yoga_signatur_1000x500.jpgToshiba Signatur med tekstiltrekk i fargen Ullhvit står i stil med resten av rommet.

Fant fine Signatur-varmepumper

Også Bråtveit er fornøyd med resultatet.

– Da Henry spurte om varmepumpe, tenkte jeg åhh... varmepumper er så stygge. Men da jeg begynte å lete, dukket Toshiba Signatur opp. De så fine ut, og jeg er fornøyde med at den fungerer godt og med det estetiske, sier hun. Bråtveit fulgte også rådet om å installere varmepumpe på kontoret ved siden av yogasalen.

Loading image...

Forseggjort installasjon med skjulte rør

Foruten å velge en designmodell fra Toshiba har Bråtveit også sørget for at rørene fra varmepumpen ble lagt skjult i veggen.

– Det var litt mer jobb, men verdt det. Dette ser helt strålende ut etter at de har fått det på plass, synes hun.

Så langt fungerer varmepumpen utmerket i yogasalen, i kombinasjon med litt gulvvarme slik at gulvet ikke blir ubehagelig kaldt.

– Folk har faktisk kommentert at varmepumpen er veldig fin! Og vi har ikke fått kommentarer om at det er dårlig luft eller for varmt, slik vi fikk tidligere, forteller Wold.

Loading image...

– Hatha Yoga er en rolig form for yoga, og da gjelder det å ha behagelig temperatur, sier Henry James Wold.

Som instruktør på Oslo Hatha Yoga er Wold opptatt av å ha en ideell temperatur i studioet. Det bidrar den nye varmepumpen med.

Viktig å ta miljøansvar

Hva fasiten på strømregningen blir, er det for tidlig å si. Det varmepumpen sparer for yogasalen er det Oslo Hatha Yoga som får glede av, men det stoppet ikke Bråtveit fra å investere.

– Jeg overtok lokaler som var i litt dårlig stand, så jeg ønsket å oppgradere, sier hun. Det er første gang Bråtveit eier næringslokaler.

– Jeg er veldig opptatt av trivsel og at leietakere skal ha det fint. Men vi som eier bygg må tenke litt lengre enn bare kortsiktig profitt; vi har også et miljømessig ansvar, poengterer hun.

Vurderer du å skaffe deg en Toshiba Signatur?

Snakk med en av våre lokale forhandlere, og få et uforpliktende tilbud!

Be om befaring

Bli kontaktet av din lokale forhandler

Finn nærmeste forhandler

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.