Loading image...

Trenger varmepumpen service?

På samme måte som bilen din trenger service med jevne mellomrom, trenger også varmepumpen service for å sikre effektiv drift og forlenge varmepumpens levetid.

Er du litt nevenyttig, kan du gjøre mye vedlikehold selv. Det er fort gjort å støvsuge eller vaske filtrene i innedelen på varmepumpen, og sørge for å holde både utedelen og innedelen ren. Alt annet derimot, er det viktig at du overlater til kvalifiserte fagfolk hos en autorisert forhandler. Vi anbefaler at du rengjør filteret selv i hvert fall annenhver måned. Har du husdyr, kan det være lurt å rengjøre det oftere.

Toshiba-varmepumper_filter_1000x500.jpgHvis du rengjør filtrene med jevne mellomrom, kan du forlenge varmepumpens levetid.

Hvor ofte trenger varmepumpen service?

Selv om en luft-luft varmepumpe normalt sett ikke trenger service hvert år, er det ikke dumt å bestille service en eller annen gang i løpet av det første året du har varmepumpen. Da kan montøren gi deg sin vurdering av hvor ofte varmepumpen bør ha service.

Hvor ofte varmepumpen trenger service, avhenger av faktorer som hvilken type varmepumpe du har og miljøet innedelen og utedelen befinner seg i. Har du for eksempel innedelen plassert i nærheten av kjøkkenet, kan matos og fett binde støv slik at filtrene i varmepumpen tetter seg til. I slike tilfeller vil det være smart med service en gang i året. Ellers kan vi på generelt grunnlag si at en luft-luft varmepumpe bør ha service annethvert år.

Hvordan merker du at varmepumpen trenger service?

Det kan være flere ting som indikerer at det er på tide med en service på varmepumpen din. Ser du tegn på at noe er som det ikke skal være, bør du ta kontakt med en autorisert Toshiba-forhandler så raskt som mulig. Det kan for eksempel være vibrasjoner eller ulyd i noen av delene på varmepumpen, eller en lukt du ikke helt klarer å identifisere.

Hvis du merker at varmepumpen plutselig trekker mer strøm enn den pleier å gjøre, eller at den varmer/kjøler dårligere enn ellers, kan det også være et tegn på at det er på tide med en service.

Bruk alltid en autorisert forhandler

Det er viktig at du lar kvalifiserte fagfolk ta seg av servicen på varmepumpen din. Varmepumper inneholder gass, en såkalt f-gass, mellom innedelen og utedelen. Det er derfor viktig at den sjekkes av en f-gass sertifisert installatør. Det er i tillegg et krav at bedriften installatøren er ansatt i skal være f-gass sertifisert.

Vi stiller strenge kvalitetskrav til våre forhandlere knyttet til kompetanse, kursing av ansatte, logistikk, teknisk support og avfallsgjenvinning. For deg betyr det bare at du kan være helt trygg på at alt foregår som det skal når du handler varmepumpe hos en av våre autoriserte forhandlere.

Faste sjekkpunkter for servicen

Våre autoriserte forhandlere går gjennom en fast sjekkpunktliste når de utfører service på varmepumper, både på innedelen og utedelen. I tillegg til en visuell sjekk av overflatene for å se etter eventuelle skader, vil han eller hun kontrollere og rengjøre luftfiltre og varmeveksler, samt etterstramme alle koblinger på innedelen. På utedelen sjekkes fester, gummidempere, isolasjon og plastkanaler. I tillegg kontrolleres rør, rørføringer mellom innedel og utedel, og avløp for vann og avriming.

Montøren undersøker videre om det er vibrasjon eller ulyd i noen av delene på varmepumpen, om det er eventuelle lekkasjer av gass i kuldemediet og at fjernkontrollen fungerer som den skal. Denne blir det også byttet batterier på. Montøren vil også kontrollere sikring og jordfeilbryter, måle spenning, strøm og jord for å forsikre seg om at varmepumpen fungerer optimalt.

Varmepumper trenger service

En service på varmepumpen din vil alltid lønne seg på sikt, både med tanke på energieffektiviteten, strømsparing og levetid. Vurderer du service på varmepumpen din, finner du en komplett liste over autoriserte Toshiba-forhandlere i Norge her. Alternativt kan du fylle ut skjema under, så blir du kontaktet av din nærmeste forhandler.

Se også:

 

Snakk med en forhandler om service på varmepumpen

Fyll ut skjema, så blir du kontaktet innen kort tid. Da kan du forhøre deg om tidspunkt og pris for servicen. Samtalen er selvsagt helt uforpliktenede!

Bli kontaktet av din lokale forhandler

Finn nærmeste forhandler

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.