Loading image...

Hvordan vedlikeholder jeg varmepumpen min?

For at varmepumpen skal ha så lang levetid som mulig, anbefaler vi at du bestiller service på varmepumpen hos din lokale forhandler. Mellom servicene, er det noen ting du kan gjøre selv.

Det viktigste du kan gjøre selv, er å holde varmepumpen ren. Men før du setter i gang, bør du for sikkerhets skyld ta ut sikringen eller trekke ut kontakten til varmepumpen. Pass på at du ikke gjør noe utover det som er beskrevet under når du skal rengjøre varmepumpen.

Hvis varmepumpen har behov for en innvendig rengjøring, skal du la profesjonelle fagfolk ta seg av jobben. Bestill service hos en autorisert forhandler.

Gå til skjema – bestill service

Her følger en oversikt over det du selv kan gjøre for å sørge for optimal drift av varmepumpen din.

Rengjør innedelen

  • Tørk over innedelen med en myk og fuktig klut. Pass på at du ikke skrubber slik at det dannes riper.
  • Har du en Toshiba Signatur, kan du vaske tekstiltrekket for hånd eller levere det til et et renseri. Vær obs på at tekstiltrekket kan avgi farge, så unngå å vaske det med annet tøy.

Rengjøring av innedel.jpg

Rengjør luftfiltrene

Rengjør luftfiltrene regelmessig. Dersom filtrene ikke blir rengjort, vil du kunne oppleve redusert kapasitet på varmepumpen. Luftfiltrene må ikke vaskes i oppvaskmaskin.

Slik går du frem:

  • Åpne frontpanelet på innedelen. Bruk begge hender. La frotpanelet bli stående i åpen stilling.
  • Ta tak i grovfiltrene i nedre kant. Løft forsiktig litt oppover før de trekkes ned igjen og ut fra holderen.
  • Bruk en støvsuger eller vask filtrene rene i såpevann. Skyll grundig i rent, rennende vann.
  • Rist vekk overflødig vann fra filtrene og la de tørke før montering.
  • Sett filtrene på plass i holderen ved å dytte dem forsiktig opp og deretter inn og ned. Sjekk at de sitter korrekt med nedre kant av filteret i sporet.
  • Lukk fronten godt igjen med begge hender.

Toshiba varmepumper-åpne frontpanel.png

Toshiba varmepumper-fjerne filter.png

Rengjøring av grovfilter alternativ 1.jpg

Rengjøring av grovfilter alternativ 2.jpg

Rengjør utedelen

Siden varmepumpens utedel er plassert utendørs, kan det være nødvendig med noe ytre vedlikehold. Bruk en fuktig klut og rengjør ytterdekselet på utedelen. Vær forsiktig så utedelen ikke blir ripet ved rengjøringen. Spyl aldri utedelen med vann. Pass på at du ikke plasserer eller monterer noe rett foran eller rett ved siden av utedelen. Dette vil kunne hindre for optimal luftsirkulasjon.

  • Ønsker du å beskytte utedelen, kan du montere et varmepumpehus
  • Kontroller at utedelen er fri for løv, planter, snø og lignende. Du bør holde et ekstra godt øye med utedelen ved kraftig vind og snøfall. Is på selve utedelen skal ikke fjernes mekanisk med verktøy, siden det kan føre til skade som ikke dekkes av garantien. Slik fjerner du is og rim fra utedelen.

Toshiba-varmepumper_varmepumpehus-i-tre-beskytter-mot-snøfall_1000x500.jpgEt varmepumpehus beskytter utedelen mot "vær og vind".

Service-avtale?

Det kan være lurt å få utført service på varmepumpen din av en profesjonell på jevnlig basis. Vi anbefaler at dette skjer omtrent annethvert år. Ofte er det omgivelsene som spiller en rolle på hvor ofte service kreves. Med jevnlig service og vedlikehold, forlenger du levetiden til varmepumpen din. Les mer om hva en service skal inneholde

Ønsker du å bestille service for varmepumpen din, eller inngå en service-avtale?

Bestill service 

Eldre modell

Har du en eldre varmepumpe fra Toshiba, kan den ha et annet filter. Les hvordan du vedlikeholder din eldre varmepumpemodell, og sjekk eventuelt brukermanualen for din spesifikke modell. 

 

Mer om service og vedlikehold av varmepumpen

Bestill service

Fyll ut skjema under. Innen kort tid blir du kontaktet slik at du kan avtale en service til varmepumpen din.

Bli kontaktet av din lokale forhandler

Finn nærmeste forhandler

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.