Loading image...

Det er is og rim på utedelen, hva gjør jeg?

Det kan være lurt å investere i et varmepumpehus eller varmepumpetak for å skjerme utedelen fra vær og vind. Is, rim og snø er tross alt helt normalt i dette landet.

Automatisk avriming

Det er ikke unormalt at rim eller is legger seg på utedelen når det er kaldere enn 5 °C ute. Varmepumpen vil etter behov kjøre en automatisk avriming for å fjerne isen. Mengden is og rim på utedelen avhenger av værforhold, plassering og hvor mye varme som varmepumpen produserer.

Hold varmepumpen fri for is og snø

Is og snø på bakken må ikke dekke utedelens underside. I enkelte tilfeller kan det likevel bygge seg opp så store mengder is at varmepumpen ikke klarer å fjerne dette selv. Har det kommet is på selve utedelen, skal du ikke bruke verktøy for å fjerne isen. Det kan oppstå skader som ikke dekkes av garantien. Da bør du sette varmepumpen i "kjøledrift". Undersøk først at utedelens vifte ikke sitter fast i isen. Følg med på utedelen og avslutt kjøling når isen blir borte.

Hvis du har kjørt "kjøledrift" uten at isen forsvinner, kan det hende at du trenger profesjonell hjelp. Skru derfor av varmumpen, og kontakt din forhandler for videre hjelp.

Beskytt utedelen

Toshiba-varmepumper_varmepumpehus-i-tre-beskytter-mot-snø_1000x500.jpgEt varmepumpehus i tre kan beskytte utedelen mot "vær og vind".

For å minimere at det samler seg is og snø på utedelen, anbefaler vi et av våre godkjente varmepumpetak, varmepumpehus i impregnert tre eller varmepumpehus i metall som beskyttelse. Dette vil også forlenge varmepumpens levetid. Det er med andre ord ingen dum investering. Det er heller ingen grunn til bekymring om varmetap. Våre varmepumpehus er nemlig konstruert og fabrikkgodkjent for å unngå nettopp dette.

Snakk med din lokale forhandler for pristilbud på varmepumpehus eller -tak.

Be om tilbud

 

Ønsker du å bestille beskyttelse til utedelen?

Både varmepumper og ekstrautstyr bestilles hos en av våre autoriserte forhandlere. Fyll ut skjema, så blir du kontaktet innen kort tid. Da kan du forhøre deg om utvalg og pris. Samtalen er selvsagt helt uforpliktenede!

Bli kontaktet av din lokale forhandler

Finn nærmeste forhandler

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.