Det er is og rim på utedelen – er det normalt og hva gjør jeg?

Is, rim og snø er normale forhold her til lands. Et varmepumpehus eller -tak kan være en lur investering.

Automatisk avriming

Det er normalt at rim eller is i mer eller mindre grad vil legge seg på utedelen når det er kaldere enn + 5 °C ute. Varmepumpen vil etter behov kjøre en automatisk avriming for å fjerne dette. Mengden is og rim på utedelen avhenger av faktorer som værforhold, plassering og hvor mye varme varmepumpen produserer.

Varmepumpen bør holdes fri for is og snø

I enkelte tilfeller kan det bygge seg opp så store mengder is, at varmepumpen ikke klarer å fjerne dette selv. I et slikt tilfelle kan man sette anlegget i kjøledrift. Sjekk at utedelens vifte ikke sitter fast i isen. Følg med på utedelen og avslutt kjøling til isen blir borte. Dersom varmepumpen fortsatt ikke er fri for is, skru av varmepumpen og kontakt din forhandler for videre assistanse.

Husk:

  • Is og snø på bakken må ikke gå opp til utedelens underside. Om så skjer, sørg for at det er god avstand fra bunnen av utedelen ned til bakken.
  • Is på selve utedelen skal ikke fjernes mekanisk med verktøy, da det kan føre til skade på produktet som ikke dekkes av garantien

For å minimere ansamling av is og snø på utedelen, anbefaler vi et av våre godkjente tak eller hus som beskyttelse. 

Impregnert tre

Varmepumpehus i impregnert tre

Veil. pris 2 840,-

Skjerm varmepumpens utedel mot sterk vind, løv og snø. Varmepumpehuset passer til alle Toshibas luft-luft utedeler og knytter utedelen diskre til fasaden.

Lakkert hvit

Varmepumpehus i metall

Veil. pris 3 490,-

Et varmepumpehus i metall er en lekker og praktisk beskyttelse for varmepumpens utedel. Når du holder snø, løv og andre uønskede gjenstander unna, får utedelen både bedre driftsforhold og lengre levetid.

Lakkert hvit

Varmepumpetak i metall

Veil. pris 1 890,-

Får du ikke plassert varmepumpens utedel i ly for nedbør? Et varmepumpetak kan sikre både bedre driftsforhold og lengre levetid. Taket beskytter effektivt utedelen mot regn, snø og takras.