Det er is og rim på utedelen – er det normalt og hva gjør jeg?

Det kan være lurt å investere i et varmepumpehus eller varmepumpetak for å skjerme utedelen fra vær og vind. Is, rim og snø er tross alt helt normalt i dette landet.

Automatisk avriming

Det er ikke unormalt at rim eller is legger seg på utedelen når det er kaldere enn 5 °C ute. Varmepumpen vil etter behov kjøre en automatisk avriming for å fjerne isen. Mengden is og rim på utedelen avhenger av værforhold, plassering og hvor mye varme som varmepumpen produserer.

Hold varmepumpen fri for is og snø

Is og snø på bakken må ikke dekke utedelens underside. I enkelte tilfeller kan det likevel bygge seg opp så store mengder is at varmepumpen ikke klarer å fjerne dette selv. Har det kommet is på selve utedelen, skal du ikke bruke verktøy for å fjerne isen. Det kan oppstå skader som ikke dekkes av garantien. Da bør du sette varmepumpen i "kjøledrift". Undersøk først at utedelens vifte ikke sitter fast i isen. Følg med på utedelen og avslutt kjøling når isen blir borte.

Hvis du har kjørt "kjøledrift" uten at isen forsvinner, kan det hende at du trenger profesjonell hjelp. Skru derfor av varmepumpen og kontakt din forhandler for videre hjelp.

Beskytt utedelen

For å minimere at det samler seg is og snø på utedelen, anbefaler vi et av våre godkjente varmepumpetak, varmepumpehus i impregnert tre eller varmepumpehus i metall som beskyttelse. Dette vil også forlenge varmepumpens levetid. Med andre ord; ingen dum investering. Snakk med din lokale forhandler for pristilbud på varmepumpehus eller -tak.

Impregnert tre

Varmepumpehus i impregnert tre

Veil. pris 2 840,-

Skjerm varmepumpens utedel mot sterk vind, løv og snø. Varmepumpehuset passer til alle Toshibas luft-luft utedeler og knytter utedelen diskre til fasaden.

Lakkert hvit

Varmepumpehus i metall

Veil. pris 3 490,-

Et varmepumpehus i metall er en lekker og praktisk beskyttelse. Når snø, løv og andre uønskede gjenstander holdes unna, får utedelen både bedre driftsforhold og lengre levetid.

Lakkert hvit

Varmepumpetak i metall

Veil. pris 1 890,-

Får du ikke plassert varmepumpens utedel i ly for nedbør? Et varmepumpetak kan sikre både bedre driftsforhold og lengre levetid. Taket beskytter effektivt utedelen mot regn, snø og takras.