Loading image...

Familiekontroll – alle kan styre varmepumpen

En varmepumpe er en effektiv og miljøvennlig måte å regulere temperaturen på. Imidlertidig er det ofte bare én i familien som vet hvordan varmepumpen fungerer og hvordan man styrer den. Det er enda bedre med full familiekontroll!

Flere fordeler med at flere kan styre varmepumpen

Toshiba-varmepumper_familiekontroll_1000x500.jpg

Å sikre at flere familiemedlemmer har kunnskap om hvordan man bruker varmepumpen, kan være svært praktisk i ulike situasjoner. Derfor er det en god idé å lære resten av familien hvordan man bruker varmepumpen riktig. Det har flere fordeler som kan gjøre det verdt innsatsen. Her er noen av grunnene til hvorfor det er smart å gjøre dette:

Økt komfort

Varmepumpen skal sikre en komfortabel temperatur hjemme eller på hytta. Når alle i familien vet hvordan den fungerer i praksis, kan de enkelt justere temperaturen og viftehastigheten for å oppnå ønsket komfort.

Energi- og kostnasbesparelser

Toshiba varmepumper_Ask_strømforbruk_app_1000x500.jpgI appen kan familien blant annet holde et øye på strømforbruket (gjelder nyere modeller som Toshiba Ask og Kontur)

Når flere i familien vet hvordan man bruker varmepumpen riktig, kan det bidra til reduserte strømkostnader til oppvarming og en mer miljøvennlig livsstil.

Praktisk

Hvis den som vanligvis har kontroll på varmepumpen er bortreist eller ikke skal være med til for eksempel hytta, er det praktisk at flere i familien kan styre varmepumpen. Da kan de både forvarme hytta og sørge for at temperaturen er akkurat det den må være for å få et behagelig og komfortabelt opphold.

Forebygging av feil bruk og unødvending slitasje

En luft-luft varmepumpe er en investering, og riktig bruk og vedlikehold er viktig for å forlenge varmepumpens levetid. Å lære hele familien om varmepumpen kan forhindre feilbruk og unødvendig slitasje.

Grunnleggende opplæring

Om du velger å kalle inn til et familiemøte, eller om du bare lager en enkel bruksanvisning er helt opp til deg. Det vil uansett være smart med en demonstrasjon hvor du viser familien hvordan de bruker fjernkontrollen eller appen på mobilen til å justere innstillingene.

Du trenger ikke lære bort absolutt alt, men familien bør kunne de grunnleggende knappene på fjernkontrollen, som å stille inn ønsket temperatur og justere viftehastigheten.

Styrer du varmepumpen via en app på mobilen, kan det være smart at flere i familien også laster ned den samme appen. Praktisk hvis dere for eksempel ønsker å varme opp hytta før ankomst.

Det skader heller ikke at flere i familien vet hvordan man enkelt vedlikeholder varmepumpen, som for eksempel å fjerne støv og rengjøre filtre. Da er dere flere som bidrar til å forlenge varmepumpens levetid og sørger for at den til enhver tid fungerer optimalt.

Relaterte saker