Loading image...

Hvordan bruke varmepumpen mest mulig økonomisk

Stadig flere blir opptatt av å finne effektive metoder for å redusere kostnadene. I denne artikkelen deler vi smarte tips om hvordan du kan bruke varmepumpen din på en økonomisk måte.

I dagens økonomiske situasjon er mange nødt til å være bevisst på eget forbruk. Med økte kostnader til strøm, mat, drivstoff og høy boligrente, er det for mange nødvendig å finne måter å spare penger på. En Toshiba-varmepumpe kan være en løsning som gir bedre inneklima og komfort uten å tømme lommeboken. Selv om innkjøp av varmepumpen er en investering, vil det være vel verdt i det lange løp.

Her er våre beste tips for hvordan du kan bruke din Toshiba-varmepumpe mest mulig økonomisk.

1: Sett riktig temperatur

Nøkkelen til smart og økonomisk bruk av varmepumpen er å justere temperaturen på en fornuftig måte. Du har alt å vinne på å holde temperaturen litt lav om vinteren. For hver grad du senker temperaturen, sparer du energi og penger over tid. På sommeren kan du enten skru varmepumpen helt av, eller bruke den som aircondition. Varmepumpen bruker mindre strøm når den står i kjølemodus, sammenlignet med når den skal varme opp boligen

2: Bruk tidsstyring

Våre varmepumper har en smart tidsstyringsfunksjon som kan spare deg for unødvendig strømforbruk. Sett opp en tidsplan basert på dine daglige rutiner; når du står opp, når du drar hjemmefra, når du er hjemme og når du legger deg. Bruker du tidsstyringsfunksjonen, kan du sikre at varmepumpen bruker energi kun når det er nødvendig. Står boligen tom store deler av dagen eller over helgen, kan du bruke funksjonen til å senke temperaturen, og enkelt programmere varmepumpen til å øke temperaturen før du kommer hjem.

Alle varmepumper fra Toshiba har dessuten mulighet for fjernstyring rett fra mobilen. Modellene Ask, Kontur, Signatur og sort Polar har integrert wifi, mens de andre modellene kan kobles til wifi med en ekstra modul. Da kan du ved hjelp av en app ha full kontroll på temperatur og klima i boligen din.

3: God isolasjon

For å maksimere effektiviteten til varmepumpen din, gjør du lurt i å sjekke isolasjonen i boligen. Unngå luftlekkasjer rundt vinduer, dører og vegger, og etterisoler der det er hensiktsmessig. Jo mer du forbedrer isolasjon, vil dette bidra til å holde på varmen og redusere varmetapet. Da jobber varmepumpen mer effektivt, og strømforbruket går ned.

4: Regelmessig vedlikehold

Sørger du for godt vedlikehold av varmepumpen din, vil du potensielt forlenge dens levetid. Heldigvis er det ikke så mye du trenger å gjøre. Rengjør filtre på innedelen regelmessig for å sikre god luftstrøm, og hold utedelen fri for støv og blader. Hvis du i tillegg får utført service av en autorisert forhandler, vil den fungere mer effektivt og bidra til lavere energikostnader over tid. Eventuelle «rusk i maskineriet» blir på den måten oppdaget tidlig slik at du blir spart for unødvendige kostnader

5: Best mulig plassering

Riktig plassering av varmepumpen bidrar til bedre varmefordeling og økt energieffektivitet. Dette er det selvfølgelig montøren som hjelper deg med. Din oppgave blir å passe på at du ikke plasserer møbler foran innedelen som kan blokkere luftstrømmen. Sørg også for at det er god nok avstand rundt utedelen for å sikre god luftgjennomstrømning. En værutsatt utdel kan ha godt av beskyttelsen et varmepumpetak eller varmepumpehus gir fra løv, støv, skit og snø.

Ved å følge disse enkle tipsene, kan du bruke Toshiba-varmepumpen din mye mer økonomisk, og ikke minst så reduserer du oppvarmingskostnadene – spesielt på vinteren. Alle monner drar!

Finn ut mer

Vurderer du en Toshiba varmepumpe?

Ingen grunn til å avvente! Fyll ut skjema under. En lokal forhandler tar kontakt for en uforpliktende samtale og gratis befaring.

Bli kontaktet av din lokale forhandler

Finn nærmeste forhandler

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.

Noen utvalgte modeller