Loading image...

Når er det smart med multisplitt?

Vurderer du varmepumpe, og kanskje til og med i flere rom? Da behøver du ikke å lete lenger! Her kan du lese deg opp på det som kalles multisplitt varmepumper.

Tidligere var det slik at dersom du skulle ha varmepumpe i flere rom, måtte du ha like mange utedeler som innedeler. Så er det jo slik at flere utedeler tar mye plass, og dessuten kan denne typen løsning gjøre et større innhogg i lommeboken enn det økonomien har godt av. Med en multisplitt-løsning unngår du enkelt dette problemet, men aller først:

Hva er en multisplitt varmepumpe?

Dersom du ønsker behagelig temperatur i flere rom, soner og etasjer, bør du ta en titt på varmepumper med multisplitt-løsning fra Toshiba. Avhengig av hvor stort areal som skal varmes eller kjøles, kan du ha ulik størrelse og ytelse på innedelene. Dette vil en autorisert montør hjelpe til med å finne ut av – basert på behovet du har.

Toshiba-Polar_inngangsparti_1000x500.jpgToshiba Polar er en effektiv varmepumpe som varmer godt alene, men som kan kombineres med en annen innedel i en multisplitt-løsning.

Den vanligste løsningen for luft-luft varmepumper er én utedel og én innedel. Men for noen boliger, er det behov for flere varmepumper. Da er det vanlig å velge en multisplitt-løsning. Forskjellen mellom disse løsningene, er at sistnevnte kan ha to eller flere innedeler. Merk at det blir en noe lavere avgitt effekt per innedel med en multisplitt-løsning, sammenlignet med flere singelsplitt-løsninger (altså like mange innedeler som utedeler).

De fleste “normale” boliger, enten de går over to plan eller har en planløsning som gjør det vanskelig å fordele varmen, vil som regel klare seg med en multisplitt-løsning med to innedeler.

Dersom du vurderer å skaffe deg varmepumpe, enten i ett eller i flere rom, ta kontakt for en uforpliktende befaring og tilbud hos en av våre autoriserte forhandlere. Eller fyll ut skjema under.

Få tilbud på varmepumpe

God økonomi og jevnere temperatur

En multisplitt varmepumpe er god økonomi fra første dag. Det er rimeligere å investere i én utedel og flere innedeler, enn å ha flere separate ute- og innedeler for hvert rom eller hver etasje.

Med multisplitt er det behov for mindre utstyr og det tar kortere tid på elektrisk tilkobling og installasjon i og med at den kun har én utedel. Avhengig av plasseringen til utedelen, står du som regel fritt til å velge hvilke rom innedelene skal være i.

Multisplitt gir deg også en jevnere og mer effektiv fordeling av temperaturen i huset ditt. Det er enkelt og greit fordi du får varmet opp eller kjølt ned hjemmet fra flere innedeler samtidig.

Multisplitt med app og fjernstyring

Innedelene styrer du separat og uavhengig av hverandre med hver sin fjernkontroll, eller via appen Toshiba Home AC Control som du finner på App Store og Google Play. Med appen kan du også justere temperaturen i boligen din uansett hvor du er. Det betyr at du kan spare strøm i boligen når du er på hytta, og sette opp temperaturen når du reiser slik at det er varmt når du er hjemme igjen.

Noe du garantert vil sette stor pris på og benytte deg mye av, er at du kan velge temperaturer mellom 18 og 25 grader i de ulike rommene der du har en løsning med flere innedeler på samme utedel. Det betyr at du kan ha det varmere i for eksempel stua enn du har på soverommet.

Det eneste du ikke kan gjøre, er å kjøre aircondition (kjølemodus) og oppvarming samtidig. Hvis dette er et must for deg, må du gå for to eller flere utedeler og følgelig to eller flere innedeler.

Velge multisplitt veggmodell eller gulvmodell?

Toshiba har fem ulike varmepumper med multisplitt – fire veggmodeller og én gulvmodell.

Veggmodellene er de du sannsynligvis kjenner best fra før, og det de fleste velger. Du kan gå for en som er svært energieffektiv, velge en du kan bytte tekstiltrekk på, eller kanskje du foretrekker at varmepumpen monteres lavt?

Gulvmodellen er kanskje ikke like kjent for de fleste. Dette er en varmepumpe som passer godt i boligen dersom du har liten plass, du skal ha varmepumpen på et loft der det er lavt under taket, og ikke minst dersom du opplever kulderas fra vinduer og kalde gulv. Gulvmodellen vår blåser nemlig varmen både langs gulvet og oppover i rommet.

Og selvsagt er det mulig å kombinere for eksempel en veggmodell i ett rom, og en gulvmodell i et annet.

Toshiba-gulvmodell_katt-som-koser-seg-i-varmen_800x600.jpg
Har du kjæledyr, vil de sette pris på den varme luften som Gulvmodellen blåser langs gulvet.

Er du på jakt etter en varmepumpe med flere enn to innedeler, får du hjelp av din nærmeste forhandler til å velge riktig varmepumpe. De kan også hjelpe deg med mer informasjon om multisplitt varmepumper fra Toshiba – og gi deg en gratis og uforpliktende befaring.

Les mer om hvordan du velger riktig varmepumpe

 

Trenger du varmepumpe i flere rom?

Har du en bolig som går over flere plan, kan du vurdere om varmepumpe med multisplitt-løsning med to eller flere innedeler passer for deg.  Fyll ut skjema under så blir du kontaktet for en uforpliktende prat innen kort tid.

Bli kontaktet av din lokale forhandler

Finn nærmeste forhandler

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.