Loading image...

Finnes det varmepumpe med flere innedeler?

Toshiba har varmepumper som kan kobles opp med opptil fire innedeler på den samme utedelen. Oppvarming fra flere punkter gir jevnere fordeling av varmen i en større del av boligen enn hva kun én innedel oppnår.

Toshiba produserer luft-luft varmepumper til bruk i boliger med én utedel som kan kobles til opptil fire innedeler. Flere innedeler gir oppvarming fra flere punkter som fører til jevnere fordeling av varmen. I Norge er det vanlig med én eller to innedeler. Tre og fire innedeler er mer vanlig i varmere strøk hvor kjølebehovet er større og det ofte er ønske om individuell styring av hvert rom.

Singelsplitt - varmepumpe med én innedel

Luft-luft varmepumer med én utedel og én innedel kalles gjerne en singelsplitt på fagspråket. Singel viser til at det er én innedel, og splitt fordi systemet består av en utedel og en innedel. Det er viktig å merke seg at en singlesplitt kun kan ha én innedel, og at det ikke er mulig å ettermontere flere innedeler. Hvis du i første omgang skal ha én innedel, men man vet at du ønsker å utvide til flere innedeler på sikt, er det viktig at du velger en modell som er egnet for flere innedeler.

Multisplitt - varmepumpe med flere innedeler

Ønsker du flere innedeler, skal du velge det som på fagspråket kalles en multisplitt. Multi viser til at det er flere inndeler som kan kobles til samme utedel.

På Toshibas multisplitt-modeller kan hver innedel styres individuelt med en fjernkontroll per innedel. Har du en innedel i stuen og én på soverommet, kan du ha høyere temperatur i stuen enn på soverommet hvis du ønsker det. Du kan også velge å slå av den ene innedelen ved behov.

Ved bruk av multisplitt, er det ganske vanlig i Norge at den ene innedelen monteres som aircondition på soverom fordi de fleste ønsker sval luft å sove i. Det er viktig å merke seg at varmepumpen ikke kan kjøres i oppvarming og kjøling samtidig. Er det dette du har behov for, så bør du velge to varmepumper med hver sin utedel. Da kan du ha det varmt på ett rom, og kjølig i det andre.

Modeller med flere inndeler

Modellene for tre innedeler heter Multisplitt M26. Den for fire innedeler heter Multisplitt 4M27. Disse modellene er ikke tilgjengelig på nettsidene våre. Ta kontakt med en av våre autoriserte forhandlere, så vil du få hjelp til å velge riktig modell(er) til hjemmet ditt. Befaring er gratis!

Bli kontaktet av din lokale forhandler

Finn nærmeste forhandler

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.