Finnes det varmepumpe med flere innedeler?

Ja, Toshiba har varmepumper med opp til fire innedeler på den samme utedelen. Oppvarming fra flere punkter gir jevnere fordeling av varmen i en større del av boligen enn hva man oppnår med kun én innedel.

Toshiba produserer luft-luft varmepumper til bruk i boliger med én utedel som kan tilkobles opptil fire innedeler. Med flere innedeler får man oppvarming fra flere punkter som gir jevnere fordeling av varmen. I Norge er det vanligst med én innedel etterfulgt av to innedeler. Tre og fire innedeler er mer vanlig i varmere strøk hvor kjølebehovet er større og man ønsker individuell styring av hvert rom.

Singelsplitt - varmepumpe med én innedel

Luft-luft varmepumer med én utedel og én innedel kalles gjerne en singelsplitt på fagspråket. Singel viser til at det er én innedel, og splitt fordi systemet består av en utedel og en innedel. Det er viktig å merke seg at en singlesplitt kun kan ha én innedel, og at det ikke er mulig å ettermontere flere innedeler. I tilfeller hvor man i første omgang skal ha én innedel, men man vet at man ønsker å utvide til flere innedeler på sikt, er det viktig å velge en modell som er egnet for flere innedeler.

Multisplitt - varmepumpe med flere innedeler

Hvis man ønsker flere innedeler må man velge det som på fagspråket kalles en multisplitt. Multi viser her til at det er flere inndeler som kan kobles til samme utedel.

På Toshibas multisplitt-modeller kan hver innedel styres individuelt med en fjernkontroll per innedel. For eksempel hvis man har én innedel i stuen og én på soverommet kan man ha høyere temperatur i stuen enn på soverommet hvis man ønsker det. Man kan også velge å slå av den ene innedelen ved behov. Ved bruk av multisplitt i Norge er det ganske vanlig at den ene innedelen monteres som aircondition på soverom fordi man ønsker sval luft å sove i. Det er viktig å merke seg at varmepumpen ikke kan kjøres i oppvarming og kjøling samtidig. I tilfeller med et slikt behov må man heller velge to singlesplitt.

Multisplitt M18

Toshiba sin modell for to innedeler heter Multisplitt M18. Modellene for tre innedeler heter Multisplitt M26 og for fire innedeler: Multisplitt 4M27. Disse modellene ligger ikke tilgjengelig på våre nettsider, men man kan få mer informasjon ved å kontakte en av våre autoriserte forhandlere

Multisplitt – varmepumper med flere innedeler

Datablad

To innedeler

Toshiba Multisplitt Shorai

Veil. pris 36 490,-

Varmeeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner
Datablad

To innedeler

Toshiba Multisplitt Gulvmodell

Veil. pris 41 990,-

Varmeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner