Beskytt varmepumpen med varmepumpetak

Et varmepumpetak er enkel å installere, rimelig, kan hindre problemer og vil forlenge levetiden for varmepumpen din.

Varmepumpens utedel utsatt for vær og vind, med mindre den står under en terrasse eller lignende. Et varmepumpetak vil beskytte varmepumpen mot snø, takras, løv som faller og i stor grad regn. Selv om utedelen er konstruert for å tåle vær og vind, vil et varmepumpetak eller -hus kunne forlenge levetiden og spare deg for mye vedlikehold på sikt.

Varmepumpetak-metall_1000x348.png
Varmepumpetak i metall er et enkelt og robust valg for å ta bedre vare på varmepumpen din.

Varmepumpetak i metall

– Det finnes flere produkter å velge mellom. Vi anbefaler ofte et varmepumpetak i metall som en enkel og veldig robust løsning, sier produktdirektør Joachim Kobbeltvedt hos Toshiba-importør ABK-Qviller. Metalltaket er lakkert, solid konstruert og tåler kraftig vind og nedbør.

– Det er lurt å bestille varmepumpetaket samtidig som du bestiller varmepumpen, da kan begge deler monteres samtidig, sier Kobbeltvedt. Men det er ingenting i veien for å bestille et varmepumpetak i etterkant. Det gjør du hos din lokale forhandler.

Enkelt å montere selv

  • Taket er enkelt å montere – gjør det selv eller spør montøren.
  • Varmepumpetaket passer alle Toshibas utedeler for bolig.
  • Metallet er pulverlakkert i samme fargenyanse som varmepumpens utedel.
  • Vekt er ikke et problem.

Hindrer ikke luftstrømmer

Tak til varmepumpe har en klar fordel sammenlignet med varmepumpehus, som også er vanlig for å beskytte varmepumpen.
– Det hindrer ikke luftstrømmer rundt utedelen. Taket gir varmepumpen bedre driftsbetingelser, sier Kobbeltvedt.

Toshiba-varmepumper_utedel-med-varmepumpetak-i-metall_800x800.jpgVarmepumpetak vil hindre at snø- og isras legger seg oppå eller rundt utedelen.

Bygg varmepumpetak selv

Er du på jakt etter varmepumpetak, finnes det også andre varianter. For eksempel varmepumpetak som er laget av plast eller tre. Velger du et tretak, kan du male det i farge som passer veggen. Et varmepumpetak i impregnert tre beskytter utedelen mot snø og takras, og trenger lite vedlikehold.

Du kan også fint bygge tak til varmepumpe selv. Byggesett for tak til varmepumpe finnes i ulike varianter. Da kjøper du et byggesett i tre og snekrer det sammen.

– Av hensyn til kondens som vil stige når varmepumpen avrimer, må du passe på at du har litt luft over toppen av utedelen, sier Kobbeltvedt.

- Uansett hva du foretrekker: Beskytt varmepumpen så den holder lengst mulig, oppfordrer Kobbeltvedt.

Les mer om varmepumpetak og varmepumpehus

Lakkert hvit

Varmepumpetak i metall

Veil. pris 1 890,-

Får du ikke plassert varmepumpens utedel i ly for nedbør? Et varmepumpetak kan sikre både bedre driftsforhold og lengre levetid. Taket beskytter effektivt utedelen mot regn, snø og takras.

Lakkert hvit

Varmepumpehus i metall

Veil. pris 3 490,-

Et varmepumpehus i metall er en lekker og praktisk beskyttelse. Når snø, løv og andre uønskede gjenstander holdes unna, får utedelen både bedre driftsforhold og lengre levetid.

Impregnert tre

Varmepumpehus i impregnert tre

Veil. pris 2 840,-

Skjerm varmepumpens utedel mot sterk vind, løv og snø. Varmepumpehuset passer til alle Toshibas luft-luft utedeler og knytter utedelen diskre til fasaden.