Loading image...

Sparte penger og tid med markedets smarteste oppvarming

Stadig flere ser gleden og nytten i en varmepumpe. Hver uke monterer Einar Jurs rundt ti nye i norske hjem.

Det er en iskald fredag. Utenfor en stor enebolig på Jessheim jobber varmepumpemontør Einar Jurs fra Nek AS. Oppdraget er å skifte ut en gammel varmepumpe med en ny og toppmoderne modell fra Toshiba hos en kunde.

Kunden, pianostemmer Bent Dynesen, får en helt ny og oppgradert pumpe som skal varme opp den store boligen. Den eldre modellen var frosset helt ned, og det var på tide med en oppgradering.

– Vi har hatt den gamle varmepumpa nå i 12-13 år, og den begynte å bli slitt. Så da ble vi anbefalt en ny pumpe, forteller han.

Den store eneboligen ligger i et rolig villastrøk rett utenfor Jessheim sentrum. Vintrene på øvre Romerike kan være lange og kalde, og Dynesen forteller at mange han kjenner i området har valgt å investere i en varmepumpe.

– Det er veldig deilig å ha varmepumpe, ikke bare fordi den gir god varme til huset, men fordi den også er gunstig totalt sett. Strømprisene svinger og det er nok rimeligere med en varmepumpe da, mener Dynesen.

Pianostemmeren var bevisst på valget av leverandør og montør da han skulle fornye pumpene i huset. Han sier det er viktig for ham å bruke det lokale næringslivet. Derfor kontaktet han den Årnes-baserte bedriften Nek AS, som har installert og reparert varmepumper i 20 år (ekstern lenke).

– Det er jo ikke noe poeng å reise langt av gårde for den samme tjenesten eller for å kanskje spare noen kroner. Jeg synes man skal støtte det lokale, sier Dynesen.

Varmepumpens Rolls Royce

Ute i kulda, bare avbrutt av noen kaffekopper servert av Dynesen, jobber montør Jurs med å først fjerne den gamle utedelen av varmepumpa. Gjennom et lite hull i veggen henger utedelen sammen med innedelen på den andre siden, og produserer og fordeler varme i det store huset.

– Det tar rundt tre timer å montere en varmepumpe. Vi fikser og gjør jobben, men det er jo greit at kunden er hjemme så jeg slipper inn i huset når jeg kommer, sier han med et smil.

Med en splitter ny Toshiba Polar varmepumpe vil Dynesen nå få en regulert temperatur og bedret luftkvalitet i mange år fremover. Jurs forteller at det har gått mange av denne typen varmepumper, og at den passer til de fleste boliger.

– Jeg kaller denne for Rolls Royce'en av varmepumper og anbefaler den til alle, sier han.

Jurs har vært varmepumpemontør i Nek AS i 11 år og har travle dager. Når du kjøper varmepumpe for første gang, eller bytter ut en eldre modell, er befaringen inkludert i prisen. Nek AS har lang erfaring, og hjelper også til med å finne den beste løsningen til hvert eneste hjem.

– Det lønner seg jo alltid å bruke fagfolk. Vi har både erfaringen og all sertifiseringen vi trenger, sier han.

Bedre inneklima

Daglig leder i Nek AS, Are Troli, forteller at det er stadig flere som ser gleden og nytten i å ha en varmepumpe i hjemmet. De tilbyr mange ulike modeller til ulike behov, men det er japanske Toshiba det selges mest av.

– Det er allerede solgt en million varmepumper i Norge. Derfor har produsenten, Toshiba, lagt mer energi i å utvikle pumper spesielt tilpasset vårt norske klima. Det er stor forskjell på pumper som passer her i Norge og de som brukes i Mellom-Europa, som bare har noen få minusgrader, forteller han.

Det er flere gode grunner til å velge en Toshiba-varmepumpe. Mange er opptatt av strømregningen, og selv om Troli ikke kan gi et nøyaktig estimat, sier han at varmepumpen bruker rundt 70 % mindre energi enn tilsvarende varme fra panelovner.

– Varmepumper er også veldig fine å kombinere med for eksempel vedovn, som mange er glad i å bruke på vinterstid. Pumpa bare tilpasser seg varmen fra vedovnen, og sirkulerer den totale varmen rundt i huset.

Mange muligheter

Toppmodellene til privatboliger ligger på 20-30 000 kroner inkludert montering og befaring, og har en levetid på rundt 15 år. Troli forteller at alt fra travle barnefamilier til eldre som ønsker noe enkelt ser nytten av en varmepumpe som er driftssikker og enkel å betjene.

4 gode råd til deg som skal kjøpe varmepumpe

• Velg et kjent merke
• Vær oppmerksom på tekniske spesifikasjoner
• Vurder hvilke tilleggsfunksjoner du har behov for
• Kjøp varmepumpen fra en autorisert forhandler

Du finner flere gode råd på varmepumpeinfo.no (ekstern lenke).

Vurderer du en Toshiba varmepumpe?

Ingen grunn til å avvente! Fyll ut skjema under. En lokal forhandler tar kontakt for en uforpliktende samtale og gratis befaring.

Bli kontaktet av din lokale forhandler

Finn nærmeste forhandler

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.

Mer om varmepumpen Toshiba Polar

Se også