Loading image...

Hvilken varmepumpe passer best på hytta?

En stadig mer populær trend blant hytteeiere er å installere en varmepumpe på hytta. Vi nordmenn elsker hyttelivet og benytter enhver mulighet til å nyte det året rundt, enten hytta er på fjellet, langs kysten eller i skogen.

Hyttelivet er rett og slett en viktig del av den norske kulturen. Den friske luften, den vakre naturen og bare det å komme seg bort fra hverdagens travle rutiner gjør hytteturen til en ettertraktet avkobling. Likevel vil vi ha det så komfortabelt som mulig når vi først er på hytta. Det er nettopp derfor stadig flere velger å installere en varmepumpe, slik at de kan komme til en ferdig oppvarmet hytte på kalde vinterdager

Toshiba-varmepumper_vinter_hytte-i-skogen_800x500.jpg
Med varmepumpe på hytta, kan du komme frem til en ferdig oppvarmet hytte.

Flere fordeler med varmepumpe på hytta

En av de mest åpenbare fordelene med å ha en varmepumpe på hytta er den økte bekvemmeligheten den gir. Med en Toshiba varmepumpe kan du enkelt regulere temperaturen i hytta, uavhengig av årstid. Det finnes smarte løsninger for fjernstyring av varmepumpen, enten via app eller SMS.

En annen fordel er den økte energieffektiviteten en varmepumpe gir. En varmepumpe utnytter nemlig energien som allerede finnes i omgivelsene og for å varme opp hytta. Dette gjør den langt mer miljøvennlig enn tradisjonelle oppvarmingsmetoder som vedovn eller elektriske panelovner. I tillegg kan en varmepumpe redusere energikostnadene på hytta, noe som er en viktig faktor for mange hytteeiere.

Varmepumpen er også allsidig og kan brukes både for oppvarming og nedkjøling. Det betyr at du kan bruke den både om vinteren for å holde hytta varm, og om sommeren for en behagelig innetemperatur når solen steker utenfor. Alle Toshiba varmepumper kan brukes som aircondition.

Få tilbud på en Toshiba varmepumpe

Minimalt vedlikeholdsbehov

Nyere varmepumper krever generelt minimalt vedlikehold, og du trenger ikke å bekymre deg for hyppige servicebesøk eller store reparasjonskostnader. Så lenge du rengjør filtrene med jevne mellomrom og holder den ren, vil varmepumpen holde seg i mange år fremover.

Populære varmepumpemodeller til hytter

Toshiba-Ask_hytte_1000x500.jpgToppmodellen Toshiba Ask har blitt en populær varmepumpe på hytter rundt omkring i landet.

I Norge er det ABK-Qviller som er distributør og importør av Toshiba varmepumper. Selskapet, med avdelinger over hele landet, har en finger på pulsen når det gjelder hvor populære ulike modeller og funksjoner er. Ifølge regionlederne i Øst, Vest, Sør og Midt-Nord, ser de en tydelig trend i at hytteeiere er opptatt av å kunne fjernstyre varmepumpen, slik at de kan stille inn ønsket temperatur på hytta før de ankommer.

– I region Øst er toppmodellene våre Toshiba Kontur og Toshiba Ask de som selger best til hytteeiere. Dette er fordi det både er behov for en høy avgitt varmeeffekt på kalde vinterdager, men også for at disse modellene har innebygd wifi og dermed enkelt kan fjernstyres via en app på mobilen, sier regionleder Øst i ABK-Qviller, Andreas Kvamme.

Mange hytter i denne regionen ligger på fjellet med forholdsvis kaldt klima. Jo kaldere klimaet er, jo mer effekt trenger du for å varme opp hytta. Derfor er en riktig dimensjonert varmepumpe et smart valg. Det har seg nemlig slik at en varmepumpe fungerer best når den ikke går for fullt hele tiden, så det vil alltid lønne seg å velge en varmepumpe med høy kapasitet.

I Midt-Nord er også Kontur og Ask populære blant hytteeiere med hytte på fjellet.

Toshiba-Polar-sort_hytte_800x500.jpg
Sort Polar har innebygd wifi, noe som gjør den populær blant hytteeiere langs kysten.

– Blant de som har hytte langs kysten, hvor klimaet er mildere, er modeller som Toshiba Polar og Toshiba Signatur populære. På nyere hytter er de fleste også opptatt av design, og da velges som regel Ask eller Signatur, sier regionleder Midt-Nord, Arve Moksnes.

Pål L. Thomassen, som er regionleder Vest, forteller at Toshiba-modeller som Signatur, Polar sort og Ask er populære varmepumper blant hytteeiere.

– For mange er det viktig at varmepumpen skal gli godt inn interiørmessig. Den skal passe inn på en koselig hytte, sier han.

Han forteller videre at folk også er opptatt av wifi og at varmepumpen kan styres via appen.

– Jeg bruker appen mye selv for å sjekke temperaturen på hytta, både inne- og utetemperaturen. Nå er det for eksempel 15 minusgrader ute og en vedlikeholdstemperatur på 15 grader inne, sier han.

Regionleder i Sør, Morten Freyer, forteller at hytteeiere i deres region er opptatt av både kvalitet og utseende når de velger varmepumper.

Toshiba-Signatur_Stormhav_hytte_1000x550.jpgToshiba Signatur har et tekstiltrekk som kan fås i ulike farger, slik at du kan matche varmepumpen med veggen eller interiøret på hytta.

– Populære modeller vi selger mye av er derfor Signatur, som har tekstiltrekk i mange ulike farger, Ask som kler de fleste hytter, og Polar sort. Alle er nordiske modeller du kan stole på gjør jobben, selv om du kanskje ikke er på hytta så ofte, sier han.

Tåler lave utetemperaturer

Våre toppmodeller, Toshiba Ask og Kontur, avgir begge opptil 5200W ved -15 °C og er fabrikkgodkjent helt ned til -30 °C. Vår populære modell Polar, som med sin effektive kompressor leverer opptil 4000W ved -15 °C og er fabrikkgodkjent ned til -25 °C, vil være mer en bra nok i mange tilfeller. Det viktigste er å velge en varmepumpe basert på behov og klima, enten hytta ligger på fjellet eller ved kysten.

Selv våre rimeligste luft-luft varmepumper er nordiske modeller som gir deg de viktigste egenskapene med tanke på nordiske forhold med lave utetemperaturer. De er riktignok litt mindre effektive enn toppmodellene, men de vil likevel gjøre hyttelivet mer behagelig året rundt. Dessuten er nordmenn kjent for å være opptatt av miljøet, og mange hytteeiere ønsker å redusere sin miljøpåvirkning. Ved å installere en varmepumpe på hytta, kan du bidra til å redusere klimagassutslippene.

Kontakt din lokale forhandler

Lurer du på hvilken varmepumpe som passer best til akkurat din hytte, vil din lokale Toshiba-forhandler som har ekspertisen og erfaringen hjelpe deg.

Få tilbud på varmepumpe

Relaterte saker

Vurderer du en Toshiba varmepumpe til hytta?

Det gjør du lurt i! Fyll ut skjema under, så vil en forhandler ta kontakt med deg innen kort tid.

Kontakt din lokale forhandler

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.