Loading image...

Smart å ha varmepumpe på hytta

Mange har skaffet seg varmepumpe. Ikke bare er det en lur investering; den vil gi deg både økt komfort og lavere strømregning. Vinn-vinn! Men hva med varmepumpe på hytta?

De fleste som har hytte, liker å tilbringe tid der. Hytta er et fristed, kanskje spesielt for de som til vanlig bor trangt, gjerne i en liten leilighet i byen.

Standarden på norske hytter har økt de seneste årene, og det kan jo være grunn nok til at det frister å tilbringe mer tid der. «Hyttekontor» har blitt et vanlig uttrykk, og flere hytteeiere har fått installert internett på hytta. Når skillet mellom bolig og hytte minker, er det ikke rart at vi liker å bruke mye tid på hytta.

Ifølge tall fra Sttistisk Sentralbyrå steg strømforbruket i hytter og fritidshus fra 0,7 TWh i 1993 til 2,3 TWh i 2016 (ekstern lenke). Med stor sannsynlighet har nok ikke denne økningen stoppet opp etter 2016.

Kan være en stor utgiftspost

Nordmenn er glad i komfort, så hytter med gulvvarme, badstue, elektriske panelovner, basseng og varmtannstank er ikke uvanlig. I tillegg er mange nødt til å holde hytta varm selv når de ikke er til stede for å unngå frosne rør. Dette er ikke gratis, og mange gruer seg til den kalde årstiden og høye strømregninger. Heldigvis finnes det noen tiltak du kan gjøre for å holde utgiftene på hytta nede.

Få tilbud på varmepumpe på hytta

En smart investering

Luft-luft varmepumpe har blitt svært populær i vårt langstrakte land. Den kan gi opptil fem ganger mer kW varme enn det den bruker i strøm, så det er nærmest en selvfølge at du vil spare en god del på å skaffe en varmepumpe. Med denne energieffektive løsningen kan du forvente betydelige besparelser på oppvarmingen. Mange har allerede oppdaget fordelene ved å ha en varmepumpe hjemme, og det er absolutt ingenting i veien for å investere i en også til hytta.

Hvis vi tar utgangspunkt i et gjennomsnittlig strømforbruk på 16 000 kWh (ekstern lenke) blir det 9 600 kroner spart i året med en gjennomsnittlig strømpris på 2 kroner per kWh inkludert nettleie og strømstøtte fratrukket. I og med at strømprisene i perioder, og i visse deler av landet, er mye høyere, kan det i realiteten være mye mer å spare. Varmepumpen vil være nedbetalt på kun få år. For hytter er det foreløpig ingen strømstøtte med mindre du bor der fast, så der vil det være mer å spare.

varmepumpe på hytta
Vedlikeholdsvarme er kanskje den smarteste funksjonen en varmepumpe på hytta kan ha
.

Når hytta ikke er i bruk

Alle våre varmepumper har «Vedlikeholdsvarme». Dette er en smart funksjon som holder temperaturen i hytta mellom 5 og 13 °C. Varmepumpen bruker minimalt med energi i dette moduset.

Den konstante temperaturen vil bevare hyttas bygningskropp, og du slipper å bekymre deg for frost og frosne rør. Du tenker kanskje ikke så mye over det på sommerhalvåret, men på vinterhalvåret er det en kjempesmart løsning – spesielt for hytter i kalde landsdeler.

Noen av varmepumpene har dessuten innebygget wifi. Det betyr at du via app kan justere opp temperaturen når du er på vei til hytta. Da slipper du å bli møtt av en iskald hytte, og du kan heller nyte en deilig temperatur med en gang du kommer frem.

For varmepumper uten innebygget wifi, er det mulig å kjøpe en ekstra modul som kobles til varmepumpen; nemlig tilleggsutstyret Wifi-styring. Da har du også mulighet til å fjernstyre varmepumpen fra mobilen. Veldig praktisk!

Bestill befaring

Før du går til innkjøp av en varmepumpe, råder vi deg til å snakke med en autorisert forhandler. Fyll ut skjema under, så blir du kontaktet innen kort tid.

Forhandleren vil gi deg råd og veiledning om hvilken modell som passer og hvor inne- og utedelen bør plasseres. Du vil også få et komplett tilbud, slik at du vet hva totalkostnaden blir, inkludert montering, frakt, og eventuelle ekstra kostnader. Befaringen er helt gratis!

Bli kontaktet av din lokale forhandler

Finn nærmeste forhandler

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.

Mer om hvor lurt det er med varmepumpe på hytta