Bør jeg skru av varmepumpen på natten?

Hvis du ønsker å bruke mindre strøm, er ikke løsningen å skru av varmepumpen på natten eller for korte perioder. Varmepumpen bruker nemlig mer strøm når den starter opp igjen for å ta igjen temperaturfallet.

Det er forståelig at mange vil kutte ned på strømforbruket og spare strøm der det er mulig. Å skru av varmepumpen har ingen hensikt da den bruker mer strøm for å komme igang igjen.

Har du varmepumpe på hytta?

Har du varmepumpe på hytta bør du ikke skru den av. Når det er minusgrader ute, er det fare for frost i rom og vannrør. Med funksjonen "Vedlikeholdsvarme" slipper du å bekymre deg for frostskader. Da står varmepumpen og holder rommet/ hytta "varm" med en temperatur mellom 5 og 13 °C  og bruker minimalt med strøm. Når du starter varmepumpen opp igjen, vil den bruke mindre strøm enn om den hadde vært helt avskrudd.

La varmepumpen stå på

Vårt beste sparetips er å la varmepumpen kjøre. Unngå å skru den helt av og på, og minimer temperaturjusteringer så langt det lar seg gjøre. Hvis varmepumpen får jobbe jevnt og trutt, vil strømforbruket reduseres.