Loading image...

Bør jeg skru av varmepumpen på natten?

Hvis du ønsker å bruke mindre strøm, er ikke løsningen å skru av varmepumpen på natten eller for korte perioder. Varmepumpen bruker nemlig mer strøm når den starter opp igjen for å ta igjen temperaturfallet.

Det er forståelig at mange vil kutte ned på strømforbruket og spare strøm der det er mulig. Hvis du ønsker å bruke mindre strøm, er ikke løsningen å skru av varmepumpen på natten eller for korte perioder. Varmepumpen bruker nemlig mer strøm når den starter opp igjen for å ta igjen temperaturfallet.

Varmepumpe på hytta

Har du varmepumpe på hytta bør du heller ikke skru den av når du reiser fra hytta. Ved minusgrader ute, er det fare for frost i rom og vannrør. Med funksjonen "Vedlikeholdsvarme" slipper du å bekymre deg for frostskader. Da står varmepumpen og holder rommet/ hytta "varm" med en temperatur mellom 5 og 13 °C og bruker minimalt med strøm. Når du starter varmepumpen opp igjen, vil den bruke mindre strøm sammenlignet med om den hadde vært helt avskrudd.

La varmepumpen stå på

Vårt beste sparetips er å la varmepumpen kjøre. Unngå å skru den helt av, og minimer temperaturjusteringer så langt det lar seg gjøre. Hvis varmepumpen får jobbe jevnt og trutt, vil strømforbruket reduseres.

 

Vurderer du en Toshiba varmepumpe?

Ingen grunn til å avvente! Fyll ut skjema under. En lokal forhandler tar kontakt for en uforpliktende samtale og gratis befaring.

Bli kontaktet av din lokale forhandler

Finn nærmeste forhandler

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.