Loading image...

Hvor mye strøm kan jeg spare med en varmepumpe?

Mange investerer i en luft-luft varmepumpe for å spare strøm. De fleste kan spare tusenvis i året på reduserte strømutgifter.

Spar flere tusen kroner i året

Strømforbruket og oppvarmingskostnadene er forskjellige fra husstand til husstand. Har du en bolig som varmes opp med elektrisitet, vil 60-70 prosent av strømforbruket gå til oppvarming av boligen.

Ifølge Statistisk Sentralbyrå bruker en typisk husholdning 16 000 kWh strøm per år (ekstern lenke). Investerer du i en luft-luft varmepumpe, kan du redusere strømforbruket til oppvarming opptil 40 prosent avhengig av hvor i landet du bor, størrelsen på boligen, hvor godt boligen er isolert og hvilken varmepumpe du velger. 5 000 - 8 000 kroner i årlig besparelse er oppnåelig for veldig mange, og gjerne mer enn det. Ved "normale" strømpriser, altså 1 kr per kWh, pleier vi å si at varmepumpen er nedbetalt etter 4-5 år. Ved høyere strømpriser blir nedbetalingstiden betydelig kortet ned. For noen husholdninger kan varmepumpen være nedbetalt etter kun 6 måneder!

Gunstig investering

Mange er opptatt av pris versus inntjening når de begynner å se etter en varmepumpe. Fordelen med luft-luft varmepumper er at det er en relativt lav investeringskostnad, spesielt med tanke på hvor raskt du kan spare inn kostnaden.

Interessert i en luft-luft varmepumpe? Snakk med en av våre autoriserte forhandlere, så får du all hjelpen og informasjonen du trenger.

Bli kontaktet av din lokale forhandler

Finn nærmeste forhandler

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.