Loading image...

Kan utedelen festes direkte på trevegg?

Vi anbefaler ikke å feste utedelen til en luft-luft varmepumpe direkte på trevegg. Vi anbefaler braketter på grunnmur eller frittstående stativ..

I utedelen sitter det en kompressor som skaper vibrasjoner. Vibrasjonene kan skape resonans i boligens konstruksjon som for noen kan oppleves sjenerende. Installatøren etterstreber derfor å finne alternative steder å plassere varmepumpens utedel enn direkte på trevegg.

Vi anbefaler at utedelen plasseres med braketter på grunnmur eller på frittstående bakkestativ spesielt laget for varmepumper. Det bør alltid brukes vibrasjonsdempere. Men uavhengig av vibrasjoner og fare for resonans, vil det ikke ha noen betydning for varmepumpens drift og effekt dersom den likevel plasseres direkte på trevegg.

Våre autoriserte forhandlere vil gi gode råd om plassering av utedelen, og du kan være trygg på at monteringen av varmepumpen blir utført korrekt og i henhold til regelverket.

Få tilbud på varmepumpe fra Toshiba

Vurderer du en Toshiba varmepumpe?

Ingen grunn til å avvente! Fyll ut skjema under. En lokal forhandler tar kontakt for en uforpliktende samtale og gratis befaring.

Bli kontaktet av din lokale forhandler

Finn nærmeste forhandler

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.