Varmepumpetester

Vurderer du å kjøpe en luft-luft-varmepumpe fra Toshiba? Da er det nyttig å se hva andre har sagt når de har testet ulike merker og modeller. Her har vi samlet et knippe.

Stadig vekk best i test

Toshiba varmepumper har alltid gjort det svært godt i varmepumpetester. Siden begynnelsen av 2000-tallet har Toshibas modeller blitt kåret til best i test en rekke ganger. Sjekk ut testene under – og se hvorfor Toshiba scorer bra.

2012

I 2012 publiserte Forbrukerrådet Den store varmepumpeguiden hvor de konkluderte med at Toshiba er en overlegen vinner på det viktige kriteriet: årsvarmefaktor. Den indikerer varmepumpens evne til å spare strøm gjennom hele fyringssesongen. 

I tillegg konkluderte Forbrukerrådet etter en gjennomgang av seks testede Toshiba modeller at Toshiba er et svært solid merke. 

Den store varmepumpeguiden ble oppdatert i 2015.

teknisk-ukeblad-varmepumpe.jpg

2011

I 2011 prydet Toshiba varmepumper forsiden av Teknisk Ukeblad etter at Toshiba-ingeniøren Katashi Tarekado hadde utviklet testvinneren Daiseikai Polar. Testen ble utført av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut for Energimyndigheten i Sverige. Du kan lese hele testen her.

Historien om Katashi Tarekado kan leses i sin helhet i Teknisk Ukeblad sin artikkel: Han er mannen bak testvinner-varmepumpen.

2010

I 2010 ble Toshiba Daiseikai Premium 10 kåret til best i test i det finske teknikkmagasinet "Tekniikan Maailma". Dinside.no dekket saken: Denne varmepumpen bør du velge.

2009

I 2009 ble Toshiba Daiseikai Premium kåret til Testvinner for industriens høyeste energieffektivitet av japanske myndigheter. 

2008

I 2008 ble Toshiba Daiseikai 3 Polar kåret til best i test i VG. Daiseikai 3 Polar er forgjengeren til dagens toppmodell Daiseikai 9 S og bestselgeren Shorai

2007 - 2003

Dine Penger har publisert en rekke varmepumpetester og Toshiba varmepumper har flere ganger blitt kåret til best i test. Les mer her:

Bestill gratis befaring

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.