Spar strøm med varmepumpe

De fleste som investerer i varmepumpe, gjør det for å spare strøm. Men hvor mye strøm kan du spare – og hva vil det si i kroner og øre?

Hvor mye strøm kan jeg spare med en Toshiba varmepumpe?

I en vanlig bolig går gjerne 60–70 prosent av elektrisitetsforbruket til oppvarming. Med en god luft-luft-varmepumpe kan du redusere disse kostnadene med opptil 40 prosent – avhengig av hvor du bor og hvilken modell du velger. For mange kan det fort bety at de sparer 5–8 000 kroner i året.

Toshiba har varmepumper med høyeste energiklasse

På lik linje med kjøleskap og andre hvitevarer blir varmepumper energiklassifisert etter bestemte kriterier. Toshibas toppmodell Daiseikai 9 S har energiklasse A+++, som er den aller høyeste. Det betyr ganske enkelt at hvis du vil spare strøm samtidig som du sikrer et varmt og behagelig inneklima året rundt, er dette det beste valget du kan gjøre. Hvilken varmepumpe som passer dine behov best, kan variere. Dette hjelper våre forhandlere deg med å finne ut av. Vil du få en helt uforpliktende og gratis befaring? Finn din nærmeste forhandler her!

Toshiba Daiseikai 9 S – mesternes mester på strømsparing

Toppmodellen Daiseikai 9 S er, som de fleste Toshiba varmepumper, spesielt optimalisert for nordiske forhold. Den har en årsvarmefaktor (SCOP) på hele 5,3, som er helt i tet i markedet. SCOP sier noe om det teoretiske potensialet en varmepumpe har til å spare energi gjennom hele året. Selv om Daiseikai 9 S har en svært høy SCOP betyr ikke det at du kan forvente å få samme utfall i det daglige bruk. Sammenlikner du med andre varmepumper, kan det likevel gi en god indikasjon på akkurat denne modellens evne til å spare energi kontra modeller med lavere årsvarmefaktor.

Gratis befaring

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.