Varmepumpe er effektiv aircondition på soverom

Alle Toshiba luft-til-luft-varmepumper kan brukes som aircondition. Til et soverom kan du vurdere en budsjettmodell.

Veldig mange av oss som bor i Norge liker å ha det kjølig på soverommet – helst under 16 °C. En varmepumpe kan både svale om sommeren og varme om vinteren. Når varmepumpen brukes som aircondition, er den enda mer effektiv enn når den brukes til oppvarming.

Mindre temperaturforskjell = lettere jobb

Det skyldes at forskjellen mellom temperaturen ute og inne er mindre om sommeren enn om vinteren. Da bruker varmepumpen mindre energi på å gi deg innetemperaturen du ønsker: Vil du ha 23 °C inne når det er 28 °C ute, bruker varmepumpen mye mindre strøm til det, enn den bruker til å levere 23 °C inne om vinteren (da er temperaturen ute ofte 0 grader eller kaldere).

Det er altså ikke dyrt å bruke varmepumpen som aircondition, og før du aner det blir soverommet det mest komfortable rommet året rundt! 

Er en budsjettmodell stor nok?

Siden soverom som regel ikke er veldig store, kan det være nok å velge en budsjettmodell hvis du bare skal bruke den til aircondition. En budsjettmodell avgir mindre effekt, men til kjøling av ett rom kan det holde i massevis. Det du bør vurdere ekstra nøye for et soverom, er lydnivået.

Budsjettmodellen Mirai

Toshiba Mirai er en stillegående modell og passer til mindre rom som soverom hvor mange ønsker det litt svalere.

Datablad

To innedeler

Toshiba Multisplitt Mirai

Montasje fra 8 000,-

Varmeeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner

Svært energieffektiv. Enkel å montere. Dekker store energibehov. Energiklasse A+ og årsvarmefaktor (SCOP) på hele 4,33 – denne varmepumpen er en multisplitt-bestselger med to eller flere separate innedeler som sikrer jevn fordeling av varmen.

Bestill gratis befaring

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.