Virker varmepumpen når det er kaldt?

Virker varmepumpen når det er kaldt?

Ja, Toshibas varmepumper avgir mye varme og har god effekt selv på kalde dager. Varmepumpene som selges i Norge er spesialutviklet for optimal besparelse og høy varmeeffekt i kaldt klima.

Fabrikkgarantert driftsområde helt ned til -25 °C

Toppmodellen, Toshiba Daiseikai 8, ble under utviklingen testet igjennom en sesong på flere lokasjoner i Norge under tøffe driftsforhold med direkte rapportering til fabrikken som gjorde en rekke endringer for at resultatet skulle bli en varmepumpe ideell for drift og strømsparing i Norge. For eksempel har Toshiba Daiseikai 8 35, et fabrikkgarantert driftsområde helt ned til -25 °C, og yter hele 4400 W ved -15 °C. For å yte 4400 W ved -15 °C trekker den 1800 W strøm og har en COP på 2,44. COP er forholdet mellom tilført og avgitt energi. Altså får man 2,44 ganger tilbake det man tilfører ved -15 °C.

En Toshiba varmepumpe som har fabrikkgarantert drift ned til for eksempel -25 °C vil fortsette og virke også ved lavere temperaturer, men varmeeffekten og COP-en vil avta. Varmepumpen vil aldri avgi mindre varmeenergi enn den bruker i form av strøm.

 

Viktig å se på varmepumpens SCOP (årsvarmefaktor)

Selv om det er interessant å se på avgitt varmeeffekt og COP ved ulike temperaturer er det mye viktigere å se på varmepumpens SCOP (årsvarmefaktor) som beskriver hvor mye varmeeffekt som avgis opp mot tilført effekt gjennom et helt år hvor varme og kalde perioder er tatt med i beregningen. Toshiba Daiseikai 8 25 har en SCOP på 5,1 som betyr at den gjennom et helt år gir 5,1 ganger så mye varmeeffekt tilbake som den bruker i form av strøm. 

Finn en forhandler med arbeidsområde nær deg >>