Toshiba Mirai 16

Høy ytelse i sitt segment. Lav pris. Moderne design. Energiklasse A+ og årsvarmefaktor (SCOP) på 4,2. Mirai er den perfekte luft-luft-varmepumpen for deg som effektivt vil spare strøm – uten å betale for mye.

Varmeeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner
 • Veil. pris 12 990,-

  Uten montasje
 • Montasje fra 5 000,-

  Standard montering
 • Delbetale 795,-

  Per mnd. inkl. standard montasje, 24 mnd.

Datablad

Energietikett

Opplagt valg for den prisbevisste

Høy effekt møter lav pris.

En komfortabel innetemperatur uansett årstid behøver ikke være dyrt. For en rimelig pris gir Mirai deg en årsvarmefaktor (SCOP) på 4,2. Det vil si at du med denne varmepumpen, gjennom et helt år, får tilbake 4,2 ganger så mye energi i varme som du bruker i strøm. Mirai kommer i to versjoner, hvorav 16 er den største.

Lurer du på hvilken størrelse du bør velge? Selv om det ikke finnes noen fasitsvar, er det noen ting du må ta med i betraktningen når du skal velge størrelse på varmepumpen: Bosted, areal som skal varmes opp, isolasjon og tilleggsfunksjoner er de viktigste. Har du en større bolig? Da kan Mirai 16 være riktig for deg.

Elegant aircondition

Behagelig for øyne – og ører.

Denne luft-luft-varmepumpen sparer deg ikke bare energi til en lav pris, den har også et moderne og stilfullt design. I tillegg har den et lydnivå ved stillemodus på kun 25 dB(A) – knapt høyere enn rasling i løv. Mirai kan, i likhet med andre Toshiba varmepumper, også brukes som aircondition.

Et multitalent

Én ekstra fjernkontroll. En rekke nyttige funksjoner.

Mirai er enkel å betjene, og den medfølgende fjernkontrollen gir deg full kontroll over inneklimaet. Skulle du ønske enda flere funksjoner, kan Mirai leveres med en ekstra fjernkontroll. Den gir deg blant annet mulighet til å stille inn uketimer (senk temperaturen når du sover eller ikke er hjemme!), favorittinnstillinger og vedlikeholdsvarme.

Segmentets sterking

Tåler lave temperaturer.

Mirai er spesielt godt egnet i boliger med lavt eller middels varmebehov. At den er rimelig i pris, stopper ikke Mirai fra å levere svært god ytelse. Når gradestokken viser -15 °C, avgir den hele 2600 W – utmerket i dette segmentet, og noe mer enn den mindre Mirai 13.

Nøkkelfunksjoner

Alle Toshiba varmepumper har en rekke nøkkelfunksjoner. Mirai må kjøpes med oppgradert fjernkontroll for å få tilgang til alle funksjonene.

Uketimer

Hi-power

Automatisk oppstart

Timer

Kompakt størrelse

Bestill gratis befaring

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.

Datablad
Last ned
Om installasjonen

En standard montasje dekker:

 • Inntil 3 meter rørstrekk mellom inne- og utedel. Rørstrekket består av kobberrør. I tillegg medfølger en drensslange. Plastkanaler som legges over kobberrørene er inkludert.
 • Elektrisk tilkopling mellom inne- og utedel
 • Veggbraketter for utedel samt vibrasjonsdempere
 • Hulltaking i trevegg
 • Montering av varmepumpens innedel på innsiden av yttervegg.
 • Test og igangkjøring av varmepumpen
 • Gjennomgang med kunde i hvordan varmepumpen skal betjenes
 • Kjøring, inntil 50 km tur-retur

En standard montasje dekker ikke:

 • Elektrisk tilkopling av utedel inklusive jordfeilbryter: Skal utføres av elektriker
 • Boring gjennom Leca/annen lettmur eller kjerneboring gjennom tyngre vegg
 • Lift eller stillas for montering over arbeidshøyde

Du trenger en autorisert forhandler

Det er ulovlig for privatpersoner å installere eller demontere luft-luft varmepumper selv.

F-gass sertifisering er påkrevd

Det er krav om F-gass sertifisering for alle som skal montere, demontere og utføre visse typer service på varmepumper. F-gass en er samlebetegnelse for fluorforbindelser som blant annet brukes i varmepumpens kjølemedium. Hovedmålet med kravet er å hindre utslipp av F-gasser som bidrar til global oppvarming. I en luft-luft varmepumpe sirkulerer kjølemediet i en lukket krets og utgjør ingen miljøtrussel dersom arbeid utføres av fagfolk med rett kompetanse og utstyr.

Risiko for feil når man monterer selv

For luft-luft varmepumper som er montert før kravet ble innført, er det en overvekt av feil på de varmepumper som er selvmontert. Feilene kan for eksempel skyldes at rørkretsen ikke er ordentlig tett eller at vakuumering ikke er skikkelig utført. Over tid vil dette resultere i lav eller ingen effekt og i verste fall havari. 

Energietikett

Tilbehør

App-styring

Fjernstyring av varmepumpen med AirPatrol

Veil. pris 2 390,-

Bruk mindre energi. Spar penger. Med AirPatrol kan du enkelt styre varmepumpen din over WiFi. Den brukervennlige iOS- og Android-appen passer til alle Toshibas luft-luft-varmepumper.

Lakkert hvit

Varmepumpetak i metall

Veil. pris 1 644,-

Får du ikke plassert varmepumpens utedel i ly for nedbør? Et varmepumpetak kan sikre både bedre driftsforhold og lengre levetid. Taket beskytter effektivt utedelen mot regn, snø og takras.

Kan males

Varmepumpehus i tre

Veil. pris 2 490,-

Beskytter du varmepumpens utedel mot snø, løv og andre uønskede gjenstander, får den både bedre driftsforhold og lengre levetid. Et varmepumpehus i tre er en effektiv og lekker investering.

App-styring

Fjernstyring av varmepumpen med Profort Alarm

Veil. pris 3 590,-

Med Profort Alarm slipper du å bekymre deg over hva som skjer i boligen når du ikke er der. Den kombinerte overvåknings- og styringsenheten gir deg oversikt over temperatur i huset og lar deg regulere varmepumpen fra din smarttelefon. Profort Alarm har også romføler som gir deg beskjed hvis noen er i huset.

Gode og varme alternativer

Lurer du på hvilken varmepumpe som er best for deg? Vi har mange gode alternativer i ulike størrelser. Når du velger varmepumpe bør bosted, areal som skal varmes opp, isolasjon og tilleggsfunksjoner være med i vurderingen. Alle våre forhandlere kan veilede deg i valg av varmepumpe.

Datablad

Utgått

Toshiba Mirai 13

Veil. pris 9 990,-

Varmeeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner

Høy ytelse. Lav pris. Moderne design. Energiklasse A+ og årsvarmefaktor (SCOP) på 4. Mirai er den perfekte luft-luft-varmepumpen for deg som effektivt vil spare strøm – uten å betale for mye.

Datablad

Bestselger

Toshiba Shorai 25

Veil. pris 14 990,-

Varmeeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner

Svært energieffektiv. Elegant design. Blant markedets minste. Energiklasse A++ og årsvarmefaktor (SCOP) på hele 4,6 – det er en grunn til at denne luft-luft-varmepumpen er vår bestselger.

Datablad

To innedeler

Toshiba Multisplitt Mirai

Veil. pris 25 990,-

Varmeeffekt
Strømsparing
Stillegående
Funksjoner

Svært energieffektiv. Enkel å montere. Dekker store energibehov. Energiklasse A+ og årsvarmefaktor (SCOP) på hele 4,33 – denne varmepumpen er en multisplitt-bestselger med to eller flere separate innedeler som sikrer jevn fordeling av varmen.