Hva er fordelene med varmepumpe?

En varmepumpe kan sikre deg lavere oppvarmingskostnader, behagelig innetemperatur, og renere luft – samtidig som du gjør en positiv innsats for miljøet. Varmepumpe kan også brukes som air condition på sommeren.

Lavere strømregninger

En varmepumpe utnytter gratis, fornybar energi fra uteluften til å varme opp boligen, selv når det er skikkelig kaldt. Siden varmepumpen bruker mindre energi i form av strøm enn den avgir i form av varme er den en økonomisk lønnsom investering. For eksempel har toppmodellen Toshiba Daiseikai 9 S den høyeste energiklassen mulig: A+++. Det betyr mest mulig strømsparing. Sammenliknet man med oppvarmingskilder som direkte elektrisitet vil varmepumpen gi betydelig lavere energiforbruk og strømregninger i det lange løp.

Behagelig innetemperatur 

Varmepumpen stilles enkelt inn med ønsket temperatur på fjernkontrollen. Temperaturen kan heves og senkes etter behov. 

Varmepumpens innedel fordeler varmen i boligen med en vifte som kan trinnes opp og ned manuelt eller automatisk. I tillegg styres luften i ønsket retning ved hjelp av spjeld som kan stilles i ønsket retning både horisontalt og vertikalt. Spjeldene kan også pendle automatisk om man ønsker det. Viften og innstillingsmulighetene gjør at varmen i boligen blir fordelt bedre enn for eksempel ved bruk av panelovner og man oppnår en jevn og behagelig innetemperatur.

Renere luft

Alle Toshiba varmepumper har filter som renser luften. Toshiba-modeller i Daiseikai-serien har i tillegg avanserte aktive elektrostatiske filtre som har samme egenskaper som mange luftrensingssystemer som finnes på markedet. En Toshiba varmepumpe gir derfor et renere og sunnere inneklima.

Aircondition - kjøling om sommeren

Alle Toshiba varmepumper kan brukes som aircondition. Når varmepumpen settes i aircondition-modus reverseres driften slik at den henter ut varmeenergi i varme rom og avgir varmen ute. Siden temperaturen som oftest skal senkes med få grader og at behovet i Norge som regel er over korte perioder, er det marginalt med elektrisitet som brukes for å holde en behagelig, kjøling innetemperatur også når det er varmt.

En innsats for miljøet

En Toshiba varmepumpe gir direkte positive innvirkninger på miljøet fordi den utnytter gratis, fornybar energi og fordi den avgir mer varmeenergi enn den bruker i form av strøm. Flere vil hevde at det er miljøvennlig å varme boligen med panelovner fordi vi i Norge er så heldige at vi får elektrisitet fra vannkraft. Da er det viktig å se miljøet i globalt perspektiv hvor vi som nasjon med overskudd av miljøvennlig elektrisitet kan eksportere denne til land hvor elektrisiteten for eksempel blir produsert av kullkraft. I Norge har vi også perioder med underskudd på elektrisitet hvor vi må importere fra land som produserer på mindre miljøvennlige måter. Hvis alle brukte varmepumpe til oppvarming ville behovet for import reduseres. Når du installerer en Toshiba varmepumpe gjør du en innsats for miljøet!