Utviklet for norsk klima

Utviklet for norsk klima

Toshiba har skreddersydd egne varmepumper for norsk klima i tett samarbeid med oss hos importøren. Resultatet er modeller som gir optimal drift og energisparing.

Klimaet i Norden er kaldere og mer variert enn i resten av Europa. Det gir krevende forhold for varmepumper, men samtidig er Norden et stort marked for høyeffektive varmepumper som hovedsakelig skal spare strøm. Derfor utvikler Toshiba egne modeller i tett samarbeid hos oss i Toshiba i Norge.

Vår egen produktutvikler med 42 års erfaring

For å sikre at varmepumpene blir best mulig tilpasset norske forhold, ansatte vi like godt Katashi Tarekado. Han er ingeniør og produktutvikler med 42 års erfaring fra Toshiba i Japan. Tarekado analyserer klima, forbruksmønstre og behov i Norge, og rapporterer dette til Toshiba som bruker dette i utviklingen.


Felttestet i krevende forhold

Det å kvalitetssikre drift og ytelse er viktig i utviklingen av nye modeller. Varmepumpene testes i felt både i Norge og Finland. Dataene logges møysommelig og rapporteres tilbake til fabrikken.

- Felttest er meget viktig fordi fabrikken ikke kan gjenskape faktiske forhold. Vi har valgt ut steder i Norge med spesielt krevende driftsforhold for varmepumper. Basert på felttestene har fabrikken gjort forbedringer for å sikre de mest optimale tilpasningene for et kaldt nordisk klima, forteller Tarekado.


Optimal drift og energisparing i norsk klima

Resultatet er egne modeller som gir optimal drift og energisparing i norsk klima. Noen modeller er utviklet for kaldt innenlandsklima. For eksempel gir Daisekai 9 hele 4500 W ved –15 °C og 2900 W ved –25°C. Samtidig gir andre modeller høyere energibesparelse i kystklima hvor varmebehovet er mindre.

 

Smarte funksjoner som er enkle å bruke

Vi har også bidratt til å få inn en rekke smarte funksjoner som er nyttige i norske hjem, som:

  • En egen peisfunksjon: Da brukes viften i varmepumpen til å spre varmen fra peisen, uten at varmepumpen varmer eller kjøler samtidig.  
  • Stille-modus som begrenser hvor mye lyd varmepumpen får lage om natten.
  • Avrim nå-funksjonen kan være praktisk hvis været blir ekstremt og standard avriming ikke holder.

Og det er enkelt for deg å aktivere disse smarte funksjonene - alle er lagt inn som egne knapper på fjernkontrollen.

 

Få hjelp av våre eksperter

Lurer du på hva slags varmepumpe som passer for din bolig? Vi har dyktige og erfarne autoriserte forhandlere over hele landet. Legg igjen navn og telefonnummer, så tar en av våre forhandlere kontakt for en uforpliktende prat.