Historie om snødekket hus både ute og inne vant varmepumpe

Sigurd Sollien og P4 overrasket Andreas med en splitter ny varmepumpe!

Den kaldeste historien

I samarbeid med radiokanalen P4 delte vi ut en varmepumpe til den som hadde den kaldeste historien å dele på radio. Etter å ha hørt mange iskalde fortellinger falt valget til slutt på den snødekte historien til Andreas Falkenberg fra Sandefjord.

Snødekte hus bør ha varmepumpe

Andreas' kaldeste opplevelse ble gjengitt med godt humør, selv om historien eskalerte til det verre. 

Rammene er: -20 grader, mye snø og masse vind. Etter å ha kommet frem til det gamle, snødekte huset, hvor Andreas og kjæresten bokstavelig talt måtte grave seg inn døra, oppdaget de raskt at det ikke bare var ute det var istid - inne var det vel så kaldt! Overraskende nok, var det dessuten (nesten) like snødekt innendørs som det var ute. Fram med snøskuffa igjen - denne gangen for å skuffe snø fra stua. Sikringen gikk etter forsøk på å samle alle panelovnene i ett rom, og peisen var tett. Det ble erfart etter at forsøket på å fyre opp tåkela hele rommet. Et tomt pulverapparat senere, ble løsningen å samle tepper og dyner i sofaen til å varme seg med. Dagen etter hadde panelovnene gjort jobben - det begynte å nærme seg hele null grader inne...

Snødekte hus på dette nivået fortjener en varmepumpe. Vi gratulerer Andreas med premie, og er glade for at det etter forholdene ender bra med varmepumpe i hus til slutt.

Se Sigurd Sollien og P4 overraske Andreas med varmepumpe