Forbud mot ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen

Erstatt ditt ildsted med varmepumpe

Bystyret i Bergen kommune innfører forbud mot ikke-rentbrennende ildsteder fra og med 2021, og trekker samtidig frem varmepumpe som et miljøvennlig alternativ til oppvarming.

Hva innebærer forbudet?

Bakgrunnen for det omfattende tiltaket er nye helseanbefalinger for svevestøv i tillegg til å øke brannsikkerheten. Svevestøv kan være skadelig selv i lave konsentrasjoner, noe som gjør at helsemyndighetenes anbefalinger nå er justert lavere enn tidligere. 

Forbudet innebærer at bruk av såkalte ikke-rentbrennende ildsteder blir ulovlig i Bergen kommune fra og med 2021. Det vil si ildsteder uten dokumentert sikkerhet mot forurensning. Dette omfatter åpne peiser, oljefyrte ildsteder, og ved- og koksovner installert før 1998. Unntaket er bevaringsverdige ovner fra før 1940 og ildsteder i hyttene på byfjellene.

Varmepumpe - et miljøvennlig og smart alternativ 

Varmepumpe er et miljøvennlig alternativ til oppvarming av din bolig. I tillegg er det en effektiv måte å spare strøm på og redusere eget energiforbruk. Ved å benytte Bergen kommunes vrakpantordning, som gir 5 000 kr i vrakpant når du bytter ut et ikke-rentbrennende ildsted med eksempelvis en Toshiba varmepumpe, vil en slik investering raskt betale seg selv. 

En varmepumpe vil bidra til renere luft og gi jevnere varme i din bolig. Den gjør det enkelt å tilpasse eget varmebehov. I tillegg kan den benyttes som aircondition når boligen trengs å kjøles ned.

Toshiba varmepumper er et trygt valg som er

  • utviklet for norsk klima
  • miljøvennlig
  • energieffektivt

Få et uforpliktende tilbud fra en forhandler i Bergen

Det er et omfattende antall ikke-rentbrennende ildsteder som vil bli ulovlig i løpet av tiden som kommer. Derfor er det trygghet i at Toshiba har et solid nettverk av autoriserte forhandlere i Bergen som kan imøtekomme etterspørselen med råd og veiledning om luft-luft-varmepumper.

Legg igjen navn og telefonnummer, så tar en av våre forhandlere kontakt for en uforpliktende prat om varmepumper.

Finn en forhandler med arbeidsområde nær deg >>