Utviklet for norsk klima

Utviklet for norsk klima

Toshiba varmepumper har egne modeller utviklet for optimal drift og energisparing i norsk klima.

Klimaet i Norden er kaldere og mer variert enn i resten av Europa. Samtidig er markedet her stort, globalt sett, når det gjelder behovet for høyeffektive varmepumper som hovedsakelig skal spare strøm. Derfor utvikler Toshiba egne modeller som er optimalisert for vårt utfordrende klima.

Vår egen produktutvikler med 42 års erfaring

For at varmepumpene skal bli best mulig har Toshiba i Norge ansatt Katashi Tarekado. Tarekado er ingeniør og produktutvikler med 42 års erfaring i Toshiba. Tarekado analyserer klima, forbruksmønstre og behov i Norge og rapporterer dette til Toshiba som bruker dette i utviklingen.


Felttestet i krevende forhold

Før lanseringen av Toshibas nyeste luft-luft varmepumpe har kvalitetssikring av drift og ytelse vært en sentral del i utviklingen av produktet. Varmepumpen Toshiba Daiseikai 8 vært felttestet både i Norge og Finland med loggføring av data med rapportering tilbake til fabrikken.

- Felttest er meget viktig fordi fabrikken ikke kan gjenskape faktiske forhold. Vi har valgt ut steder i Norge med spesielt krevende driftsforhold for varmepumper. Basert på felttestene har fabrikken gjort forbedringer for å sikre de mest optimale tilpasninger for et kaldt nordisk klima, forteller Tarekado.


Optimal drift og energisparing i norsk klima

Resultatet er egne modeller utviklet for optimal drift og energisparing i norsk klima. Noen modeller er utviklet for kaldt innenlandsklima. For eksempel gir Daiseikai 8 hele 5 400 W og ved -15 °C. Samtidig gir andre modeller høyere energibesparelse i kystklima hvor varmebehovet er mindre.

 

Få ekspertveiledning

Vi har dyktige og erfarne autoriserte forhandlere over hele landet. Legg igjen navn og telefonnummer, så tar en av våre forhandlere kontakt for en uforpliktende prat.